Almanya Türkiye’yi riskli ülkeler kategorisinde gösterdi

Son Güncellenme Tarihi: Haziran 18, 2020 / 05:20

Koronavirüs salgınında riskli gördüğü ülkelerin listesini yayımlayan Almanya, yapılan itirazlara rağmen Türkiye’yi listeden çıkarmadı.
Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas tarafından açıklanan riskli ülkeler listesi, Alman vatandaşlarına turistik seyahat uyarısı getiriyor. Listede Türkiye’yle birlikte Almanların tatil için rağbet gösterdiği Mısır, Tayland ve Fas gibi ülkeler de yeralıyor. Listede 130 ülkenin yanı sıra Amerika Birleşik Devletleri’nin New York ve Kaliforniya gibi yüksek vaka ve ölüm sayısının görüldüğü bazı eyaletler de bulunuyor.
Almanya’nın üçüncü ülke olarak tanımladığı Avrupa Birliği (AB) üyesi olmayan riskli ülkelerden geri dönen kişilerin 14 gün süreyle kendilerini karantinaya alması gerekiyor. Bu listedeki ülkelere ilişkin seyahat uyarısı bir değişiklik olmaması durumunda 31 Ağustos’a kadar devam edecek.
Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Haziran ayı başında yaptığı bir açıklamada Türkiye’ye yönelik seyahat kısıtlamalarını kaldırmak için Avrupa Birliği’nin tavsiyelerini beklediklerini, Ankara ile görüşmelerin sürdüğünü, kararın ne zaman alınacağı konusunda henüz bilgi veremeyeceğini söylemişti.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top