Almanya, Ukrayna’ya “Benden bu kadar” dedi

Son Güncellenme Tarihi: Temmuz 22, 2022 / 12:35

Almanya Savunma Bakanı Christine Lambrecht, Ukrayna’ya daha fazla silah yardımında bulunamayacaklarını açıkladı.

Almanya’nın Mullheim kenti ziyareti sırasında gazetecilere konuşan Lambrecht, geçen ay Almanya’nın, Panzerhaubitze 2000 gibi son teknoloji ağır silahlardan bazıları da dahil olmak üzere, ilk tur silahların Ukrayna’ya teslim ettiğini söyledi.

Alman bakan, “Daha fazlasını veremeyiz, bunu çok net bir şekilde söyleyeceğim. Ukraynalı meslektaşım da bunun farkında. Ukrayna’ya daha fazlasını veremem” dedi.

“LAVROV’UN AÇIKLAMALARI PROPOGANDA”
Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock ise Rusya’nın Ukrayna’da olası daha fazla toprak kazanım gerekçesini propaganda olarak nitelendirdi. Baerbock, Deutsche Welle’ye verdiği röportajda, Rusya Dışişleri Bakan Sergey Lavrov’un ülkesinin coğrafi hedeflerinin genişleyeceği yönündeki sözlerini değerlendirdi.
Baerbock, Rusya’nın her seferinde farklı bir argüman kullandığına dikkati çekerek, “Bunun bu sefer de askeri destek (Batı’nın Ukrayna’ya) yüzünden olduğunu söylüyorlar. Ancak geçmişte Kiev’e ve Ukrayna’nın diğer bölgelerine saldırdılar. Yani bu sadece Rus tarafından yeni bir propaganda” dedi.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top