Almanya: Yeni tahıl yolları açılmalı

Almanya: Yeni tahıl yolları açılmalı
Almanya Gıda ve Tarım Bakanı Cem Özdemir de Ukrayna’dan tahıl sevkiyatı için geçici değil kalıcı çözümler bulunması gerektiğini kaydetti ve alternatif nakliye yolları geliştirilmesi gerektiğini savundu. Rheinische Post gazetesine...

Almanya Gıda ve Tarım Bakanı Cem Özdemir de Ukrayna’dan tahıl sevkiyatı için geçici değil kalıcı çözümler bulunması gerektiğini kaydetti ve alternatif nakliye yolları geliştirilmesi gerektiğini savundu. 

Rheinische Post gazetesine konuşan Özdemir, Avrupa Birliği Komisyonu’nun bu konuya daha yakından eğilmesi için çaba harcayacağını belirtti. Karadeniz’deki tahıl sevkiyat koridoruna temkinli yaklaşmak gerektiğini savunan Özdemir, ‘’Ukrayna limanlarından yola çıkan her gemi hem Ukrayna hem de dünyada açlık çeken insanlar için umut ışığı, ancak unutulmasın ki her sevkiyat da saldırgan lider Putin’in iki dudağı arasından çıkacaklara bağlı’’ diyerek bu noktada yine Rusya’ya bağımlılığın risklerine dikkat çekti.

Özdemir, ‘‘Putin’in sözlerinin ne anlama geldiğini şu dönem acı çekerek hepimiz görüyoruz’’ diyerek de hem Ukrayna Savaşı’na hem de küresel çaptaki olumsuz sonuçlarına işaret etti.