Almanya’da 2. dalga alarmı

Son Güncellenme Tarihi: Temmuz 29, 2020 / 07:25

Salgının başından bu yana koronaya karşı en iyi mücadeleyi veren ülkeler arasında sayılan Almanya’da kamu sağlığı kuruluşu Robert Koch Enstitüsü, koronavirüs salgını konusunda yeniden alarm ziline bastı. Enfeksiyon sayılarının bölgesel olarak arttığını belirten Enstitü Başkanı Lothar Wieler, bu gelişmeden endişe duyduğunu söyledi. Wieler, “Hızla artan bir salgının tam ortasındayız” şeklinde konuştu.

“Almanya’daki yeni gelişmeler beni çok endişelendiriyor” diyen Başkan Wieler, “Artış, artık dikkat etmiyor olmamızdan kaynaklanıyor” diye konuştu. “Şu an ikinci dalganın başlangıcını görmekte olup olmadığımızı bilmiyoruz ama bu mümkün” diyen Wieler, aile buluşmalarından iş yerlerine ve hatta yaşlı bakım merkezlerine kadar pek çok yerden enfeksiyon başvuruları aldıklarının altını çizdi.

2 KAT ARTTI

Almanya’da pazartesi günü, 340 yeni vaka tespit edildiği açıklanmıştı. Dün ise günlük yeni vaka sayısının 633’e yükseldiği açıklandı. Son verilere göre, ülkedeki toplam vaka sayısı 206 bin 242. Can kaybı ise 9 bin 122.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top