Almanya’da da vaka sayısı uçtu

Almanya’da da vaka sayısı uçtu
Almanya’da son 24 saatte 6 bin 638 yeni korona vakası tespit edildi. Ülkede bir önceki ‘rekor’, 6 bin 294 vaka ile 28 Mart günü kırılmıştı.Salgının ilk günlerinde aldığı sistematik önlemlerle övgü toplayan Almanya’da,...

Almanya’da son 24 saatte 6 bin 638 yeni korona vakası tespit edildi. Ülkede bir önceki ‘rekor’, 6 bin 294 vaka ile 28 Mart günü kırılmıştı.
Salgının ilk günlerinde aldığı sistematik önlemlerle övgü toplayan Almanya’da, yeni vakalardaki artış hızının önüne geçilemiyor. Son verilerle, Almanya’da bugüne dek bildirilen toplam vaka sayısı 341 bin 223’e yükseldi. Son 24 saatte Kovid-19 nedeniyle 33 kişinin öldüğü ifade edilen açıklamada, vaka sayısının 341 bin 223’e ve ölenlerin sayısının da 9 bin 710’a yükseldiği belirtildi.
MERKEL: İKİNCİ DALGAYI DURDURMAK BİZİM ELİMİZDE
Almanya Başbakanı Angela Merkel, 16 eyalet başbakanıyla sekiz saat süren toplantı sonrası yaptığı açıklamada, “Çok büyük bir ikinci dalganın başında olduğumuz kesin. Bu ikinci dalganın başlangıcında, enfeksiyonları durdurup durdurmamak bizim elimizde. Ne kadar uzun bekler ve ne kadar kararsız davranırsak, ikinci dalga sağlığımızı ve ekonomimizi de o kadar çok etkiler” demişti. Almanya’da eyalet yönetimleri de, önlemleri artırma kararını açıklamıştı.