Almanya’da kutlamalar sessiz

Almanya’da kutlamalar sessiz
Almanya’da her yıl 8 Mayıs tarihinde, Almanya’nın Kızıl Ordu tarafından Nasyonal Sosyalizmden kurtarılışı Berlin’de törenlerle kutlanıyor. Bu yıl düzenlenen tören, Rusya’nın Ukrayna’ya saldırıları nedeniyle sessiz...

Almanya’da her yıl 8 Mayıs tarihinde, Almanya’nın Kızıl Ordu tarafından Nasyonal Sosyalizmden kurtarılışı Berlin’de törenlerle kutlanıyor. Bu yıl düzenlenen tören, Rusya’nın Ukrayna’ya saldırıları nedeniyle sessiz kutlandı. Alman siyasetçiler başkent Berlin’de düzenlenen kutlama etkinliklerine katılmazken, Berlin Senatosu, Ukrayna’daki savaş nedeniyle Kurtuluş Günü’nün yalnızca sessiz bir anma şeklinde gerçekleştirilmesine karar verdi.

Berlin Eyalet Parlamentosu Başkanı Franziska Giffey’de yaptığı açıklamada, “Berlin’den iki saatten daha az bir uçuş mesafesinde, Avrupa’da bir savaş yeniden insanlara korkunç acılar yaşatıyor. Ukrayna’daki duruma rağmen Almanya’nın Nasyonal Sosyalizmden kurtuluşunun Berlin’de uygun ve onurlu bir şekilde anılmasının mümkün olacağını umuyorum” ifadelerini kullandı.