Almanya’da seyahat yasağı 31 Ağustos’a uzadı

Almanya’da seyahat yasağı 31 Ağustos’a uzadı
Almanya, koronavirüs salgını nedeniyle Avrupa Birliği (AB) harici 160’dan fazla ülkeye yönelik seyahat uyarısını, önümüzdeki Ağustos ayının sonuna kadar uzattı. Bakanlar Kurulu’nda alınan karara göre, belirli kriterleri...

Almanya, koronavirüs salgını nedeniyle Avrupa Birliği (AB) harici 160’dan fazla ülkeye yönelik seyahat uyarısını, önümüzdeki Ağustos ayının sonuna kadar uzattı. Bakanlar Kurulu’nda alınan karara göre, belirli kriterleri karşılayan ülkeler için de seyahat uyarıları istisnai olarak kaldırılabilecek.
Dışişleri Bakanı Heiko Maas, “Yaz aylarında Almanların yeniden dünyanın dört bir yanındaki plajlara gitmesi ya da tatil dönüşü farkında olmadan virüsü Almanya’ya taşıması riskini alamayacaklarını” vurguladı.
DW Türkçe’de yer alan habere göre seyahat uyarısının uzatılması kararı, salgın nedeniyle turizmde zor bir dönemden geçen Türkiye, Mısır ve Tunus gibi ülkeleri olumsuz etkileyecek. Alman Haber Ajansı’nın (dpa) ulaştığı bilgilere göre Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Merkel, bu hafta içinde görüşerek, gündemdeki çeşitli gelişmeleri değerlendirecek.