Almanya’da “sokak” korkusu

Almanya’da “sokak” korkusu
Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock’tan sonra İçişleri Bakanı Nancy Faeser de enerji fiyatlarının artmasının ve enflasyonun körüklediği yaşam pahalılığının ülkede iç karışıklığa neden olabileceği uyarısında...

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock’tan sonra İçişleri Bakanı Nancy Faeser de enerji fiyatlarının artmasının ve enflasyonun körüklediği yaşam pahalılığının ülkede iç karışıklığa neden olabileceği uyarısında bulundu.

VOA’nın haberine göre, sonbaharda yeni bir COVID-19 dalgasıyla birlikte fiyat artışlarının çok fazla insanı etkileyeceğini söyleyen Faeser, “Daha önce korona önlemlerine ve aşı zorunluluğuna karşı düzenlenen gösterilere katılan demokrasi karşıtları ve diğer çeşitli çevrelerin devletimizi sarsma girişimleri tehlikesi var” dedi.

Dışişleri Bakanı Baerbock, daha fazla gaz alınamaması halinde Ukrayna’ya destek sağlanamayacağını söyleyerek, “Çünkü o zaman halk ayaklanmalarıyla uğraşmak zorunda kalacağız” şeklinde büyük yankı bulan bir açıklama yapmıştı.


Bu açıklama sonrasında, istihbarat örgütlerinden de aşırı grupların fiyat pahalılığını ve enerji krizini bahane ederek isyan çıkarabileceği uyarıları gelmeye devam ediyor. Thüringen eyaletinde iç istihbarattan sorumlu Anayasayı Koruma Örgütü’nün Başkanı Stephan Kramer, özellikle gaz tedarikinin tümüyle kesilmesi durumunda, Almanya’da sanayinin durma noktasına gelmesi ve işsiz sayısının patlaması tehlikesi olduğunu belirtti.

Kramer, bu durumda isyan tarzında şiddet içeren olaylar çıkabileceğini söyleyerek, “O zaman yaşayacaklarımıza kıyasla korona protestoları çocuk doğum günü partisi gibi kalır” sözleriyle endişelerini ifade etti.