Almanya’da sol iki kadına emanet

Almanya’da sol iki kadına emanet
Almanya’da Sol Parti (Die Linke) yeni eş başkanlarını seçti. Partinin yeni eş başkanları, Janine Wissler ile Susanne Hennig-Wellsow olacak. Almanya’da ilk kez bir partinin genel başkanlığını iki kadın üstlenecek.Seçim sonucunun...

Almanya’da Sol Parti (Die Linke) yeni eş başkanlarını seçti. Partinin yeni eş başkanları, Janine Wissler ile Susanne Hennig-Wellsow olacak. Almanya’da ilk kez bir partinin genel başkanlığını iki kadın üstlenecek.
Seçim sonucunun belli olmasının ardından konuşan Hennig-Wellsow, partisine federal hükümette de görev alma çağrısı yaptı. “Artık bizi bekletmeyin! İnsanların bizi bekleyecek zamanı yok” diyen Hennig-Wellsow, “Siyah-yeşil mi (Hristiyan Birlik-Yeşiller)yoksa kırmızı-kırmızı-yeşil mi (Sosyal Demokrat Parti-Sol Parti-Yeşiller) bir koalisyon kurulacak, bu bizim elimizde” dedi.
Wissler ise partiye birlik çağrısı yaparak “Tartışıyoruz, doğru yolu bulmak için birbirimizle mücadele ediyoruz” dedi. Wissler, her üyenin partiye “yoksullukla, adaletsizlikle, savaşla ve faşizmle mücadele için” girdiğine dikkat çekerek bu ortak noktaların unutulmaması gerektiğini ifade etti.
Sol Parti, partinin 2012’den bu yana eş başkanlığını yürüten Katja Kipping ile Bernd Riexinger’in görev süresinin sona ermesi nedeniyle kongre düzenlemişti. Kipping ile Riexinger’in görev süresinin geçen haziran ayında dolmasına karşın korona virüsü pandemisi nedeniyle parti kongresi iki kez ertelenmişti.