Almanya'da virüs bulaştırma katsayısı iki kattan fazla arttı

Almanya'da virüs bulaştırma katsayısı iki kattan fazla arttı
Almanya'da başta bir mezbaha olmak üzere koronavirüs vakalarındaki bölgesel patlama ülke geneline yansıdı. Robert Koch Enstitüsü, çarşamba günü 0,89 olan koronavirüs bulaştırma katsayısının 4 günlük hesaplamalarda 2,88'e,...

Almanya'da başta bir mezbaha olmak üzere koronavirüs vakalarındaki bölgesel patlama ülke geneline yansıdı. Robert Koch Enstitüsü, çarşamba günü 0,89 olan koronavirüs bulaştırma katsayısının 4 günlük hesaplamalarda 2,88'e, yedi günlük hesaplamalarda 2,03'e yükseldiğini açıkladı. Yedi günlük katsayı geçen çarşamba günü 0,89 olarak kaydedilmişti.

BULAŞTIRMA KATSAYISINDA 4 VE 7 GÜNLÜK VERİLER KAYDEDİLİYOR

DW Türkçe'nin haberine göre, Almanya’daki uzmanlar bulaşma katsayısındaki ciddi artışın vaka sayılarındaki bölgesel patlamalarla bağlantılı olduğunu, ülke genelinde vaka sayılarının düşük seyretmesi nedeniyle bulaştırma katsayılarındaki bölgesel patlamaların bulaştırma katsayısına güçlü etki ettiğini belirtti.

ALMANYA'DA SON DURUM

Resmi verilere göre pazar günü itibarıyla ülke genelinde koronavirüs vaka sayısı son 24 saatte 687 artarak 189 bin 822'ye yükseldi. Almanya'da koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin toplam sayısı ise 8 bin 882.

MEZBAHADA BİNİN ÜZERİNDE VAKA TESPİT EDİLDİ

Yeni enfeksiyonlarda Kuzey Ren-Vestfalya eyaletindeki Gütersloh ve komşu Warendorf kentleri ile Magdeburg ve Berlin'in Neukölln semtindeki vakalardaki artış rol oynadı.

Gütersloh'daki bir mezbahada toplam bin 331 çalışanın koronavirüse yakalandığı bildirilmişti. Almanya'nın en büyük et işleme tesisi Tönnies'de ortaya çıkan ve hızla yayılan vakalar gözleri özel sektördeki olumsuz çalışma koşullarına çevirmiş, tesiste koronavirüse karşı yeterli önlem alınmadığı ortaya çıkmıştı

Bulaştırma katsayısı nedir?

Bulaştırma katsayısı, koronavirüs taşıyan bir kişinin virüsü ortalama kaç kişiye bulaştırdığını ifade ediyor. 2,88'lik katsayı, 100 kişinin virüsü 288 kişiye bulaştırdığı anlamına geliyor. Pandeminin kontrol altında tutulabilmesi için katsayının 1'in altında tutulması önem taşıyor.