Almanya’dan harekata şartlı destek

Son Güncellenme Tarihi: Kasım 23, 2022 / 12:16

Almanya Dışişleri Bakanı Nancy Faeser, Türkiye’yi terörle mücadele konusunda “orantılı olma koşuluyla” desteklerini söyledi.

Resmi temaslarda bulunmak üzere Ankara’ya iki günlük bir ziyarette bulunan Faeser, dün İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile basın toplantısı düzenledi. Faeser, Türkiye ile bundan sonra da terörle mücadelede dayanışma içinde olmayı sürdüreceklerini kaydetti.

Alman Bakan, terörle mücadele konusunda Türkiye’nin yanında olmalarına, içinde bulunduğu durumdan dolayı anlayış göstermelerine karşın, bu sert mücadelede “orantılı” olunması ve sivillerin korunması gerektiğini vurguladı. Faeser, terörle mücadelenin “devletler hukukuna uygun , sivil halkın korunarak yapılması gerekir, bunu da tabii ki belirtiyoruz» ifadelerini kullandı.

İKİ KİLİT İSMİN İADESİ
Almanya’da bulundukları belirtilen Gülen yapılanması davasının firari sanıklarından Adil Öksüz ve Zekeriya Öz’ün Türkiye’ye iade edilip edilmeyeceklerine ilişkin soruya Faeser, “Somut vakalarla ilgili bir bilgi veremem. Ama şunun güvencesini verebilirim; Almaya bir hukuk devleti olarak hareket ediyor ve sonuca ulaşıldığında gerektiği gibi davranacaktır” yanıtını verdi.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top