Almanya’dan Polonya’ya hava savunma desteği

Almanya’dan Polonya’ya hava savunma desteği
Ukrayna sınırındaki bir köye füze isabet etmesi sonucu iki kişinin hayatını kaybettiği Polonya’ya, Almanya’dan, “Hava savunmanıza destek verelim” önerisi geldi. Polonya da bu öneri üzerine Ukrayna sınırına Almanya’dan...

Ukrayna sınırındaki bir köye füze isabet etmesi sonucu iki kişinin hayatını kaybettiği Polonya’ya, Almanya’dan, “Hava savunmanıza destek verelim” önerisi geldi. Polonya da bu öneri üzerine Ukrayna sınırına Almanya’dan gelen Patriotları konuşlandıracak.

Polonya Savunma Bakanı Mariusz Blaszczak, ülkeye Almanya’dan gelen Patriot füze savunma sistemi yerleştirme teklifine sıcak baktıklarını belirtti. Blaszczak, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, söz konusu teklifin Almanya Savunma Bakanı Christine Lambrecht’ten geldiğini kaydetti.

Alman yetkililer ile telefonda görüşme yapacağı bilgisini paylaşan Blaszczak, “Ülkemizde ilave Patriot füze rampalarının konuşlandırılmasına ilişkin teklifi memnuniyetle karşılıyorum. Bugünkü (dünkü) telefon görüşmesinde sistemin Ukrayna sınırına konuşlandırılmasını önereceğim” ifadesini kullandı.