Almanya’dan Türkiye’ye: Turizm için koşullara bakacağız

Son Güncellenme Tarihi: Mayıs 29, 2020 / 05:31

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, korona virüsü salgınına karşı konulan seyahat yasaklarının gevşetilmesiyle ilgili alınan yeni bir kararı daha açıkladı. Maas, 15 Haziran’dan itibaren Almanya’dan Avrupa Birliği ülkelerine konulan uçuş yasağının kaldırılacağını söyledi.
Instagram üzerinden katıldığı bir canlı yayında açıklamalarda bulunan yapan Maas, AB ülkeleri dışında üçüncü ülkelerle de uçuş yasaklarının kaldırılması için uğraştıklarını ve bu ülkelere Türkiye’nin de dahil olduğunu belirtti. Bu konudaki kararın Türkiye’deki koşullara bağlı olacağına işaret eden Maas, Türkiye’deki plajlarda ve otellerde uygulanan hijyen kurallarına, enfeksiyon sayılarına bakılacağını söyledi.
Seyahatleri mümkün kılmanın yanı sıra seyahat edenleri de korumak istediklerini belirten Maas, Türkiye’de çok sıkı önlemler alındığını da hatırlattı. Maas, Türk yetkililerle seyahat konusunda görüşmelerde bulunacaklarını da sözlerine ekledi.
ÖZEL ÖNLEM İSTENİYOR
Alman hükümeti Avrupa ülkelerinde fiziksel mesafe kuralı, el hijyeni, maske kullanımı, mekanların havalandırma ve dezenfeksiyonu gibi alanlarda konseptler geliştirilmesini istiyor. Koruma konseptlerinin, turistlerin hastalanması durumunda uygulanacak önlemleri, test kapasitelerinin yeterliliğini, karantina ve tedavi imkanlarını da kapsaması isteniyor.

ÇAVUŞOĞLU: TÜV SÜD SERTİFİKA VERECEK

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da geçen hafta Alman basınında yayınlanan bir makalesinde Almanları yaz tatillerini geçirmek için Türkiye’ye davet etmiş ve otellerin Alman kalite denetim kuruluşu TÜV Süd tarafından sertifikalandırılacağını belirtmişti.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top