“ALO BEN BAY KEMAL GELİYORUM…”

“Seçimin ertesi gününde onların telefonları acı acı çalacak. Açtıkları telefonun ucunda bir ses duyacaklar: Ben Kemal, geliyorum!..”

Salı günü yaptığı grup konuşmasını işte bu sözlerle tamamlayan Bay Kemal, Meclis Grubu’ndan ayakta alkışlarla uğurlandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a mesele yanlış aktarılmış olmalı ki o da dün meseleyi bu konuya getirdi ama farklı olarak. Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle dedi:
“Madem Bay Kemal bu ifadeyi çok sevdi. Bundan sonra kullanacağı yeni sloganını da vereyim: Bay Bay Kemal. Telifini de istemeyiz, bizden yana helali hoş olsun.”

“Bay Kemal” sloganının isim hakkı Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a ait. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu hem küçümsemek hem elitist göstermek amacıyla uzun müddet kullanmış, ancak yanıt bulamamıştı.

Kılıçdaroğlu, sosyal medyaya ilgi duymaya başladığından beri süreci tersine çevirdi. Sosyal medya hesaplarına bu seslenişi çekinmeden koydu, vaatlerini anlatırken “Bay Kemal söylerse yapar” dedi.

AK Parti kurmayları, durumu endişeyle izliyor. “Ne oldu bu adama?” demeye başladılar. “Daha önce biz neyi savunuyorsak onu savunuyor ve hatta bizden daha iyi savunuyor. Eleştirilerimizi anında çeviriyor, olan bize oluyor. Kurşun işlemez oldu yahu” seslerini Çukurambar’ın nargile mekanlarında çok sık işitmeye başladık.

Bay Kemal’deki değişim ve dönüşüm karşısında ellerinden oyuncakları alınmış çocuk gibi üzülmeye başladılar. Mizahla öteden beri araları iyi olmadığından, durumu tekrar tersine çeviremez oldular.

Bay Kemal sahiplenince “Bay Bay Kemal’i” bulmaları ayları buldu yazıcıların. Cumhurbaşkanı dün, “Bay Bay Kemal’i” dillendirdikten sonra da ekledi;
“Siz dalga geçilecek iş yaparsanız elbette biz de dalgamızı geçeriz.”

Ancak yine esas dalgayı Bay Kemal, Twitter hesabı üzerinden geçti. Hem de ne dalga? Organize İşler filminden bir sahne alıntıladı ve “Ey beşli çeteler, hani bir şarkı vardı” diye seslendi.

Bay Kemal filmden alıntıladığı sahnede, ele geçen çete üyelerine seslenen Hıdır karakteri, bir Everly Brothers şarkısı olan “Bye bye love. Bye bye happiness” adlı eseri kendine göre uyarlamış ve çete üyelerine “Hani bir şarkı vardı. Bay bay hepiniz. Bay bay hepiniz. Beni takip edin. Hepiniz” demişti.

Son zamanlarda hem sözlerini sertleştiren Kemal Kılıçdaroğlu, diğer tarafta da en iyi silah olan mizahı iyi kullanıyor. Hakaretlere, saldırılara gülümseyerek ve kendinden emin verdiği yanıtlar o yüzden endişe ile takip ediliyor.

1976 yılında yönetmenliğini Natuk Baytan’ın yaptığı filmin başrolünü Cüneyt Arkın oynadı. Arkın’ın rolü komiser Kemal’di. Mafyayla mücadele ediyordu. Yaşamı altüst eden mafya üyelerine telefon açıp “Alo Ben Kemal, geliyorum” diyor ve intikamını alıyordu.

İyi yakalanmış bir gönderme. Zira mafyanın, çetelerin, sülük gibi milletin parasına yapışanların Bay Kemal’in adaylığına karşı yapmadıkları ne kaldı?

Anketçilerinden, gazetecilerine, reklamcılarından, politikacılara, sözüm ona stratejistlerden güya düşünce kuruluşlarına kadar paralarına tamah eden herkesi sahaya sürmediler mi?

Bu görülmüyor mu?

Bir devekuşu gibi saklanmak için koca kafalarını kuma sokanların diğer tarafları açıkta. Haksız edindikleri servetlerini koruma uğruna ellerinden geleni arkalarına koymuyorlar. Her türlü saldırıyı pervasızca yapıyorlar. Onların derdi, mevcutların değişmesi değil düzenin devam etmesi. Ama artık çok geç. Nasıl bitirmişti grup konuşmasını Bay Kemal;

“Seçimin ertesi gününde onların telefonları acı acı çalacak. Açtıkları telefonun ucunda bir ses duyacaklar: Ben Kemal, geliyorum!..”

1972 Malatya doğumlu. Gazeteciliğe Malatya’da başladı. Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nü bitirdi. Sırasıyla Meydan Gazetesi, Akis, CTV’de çalıştı. Daha sonra Kanal D, ATV ve Show TV’de muhabirlik ve yöneticilik yaptı. TRT Türk’ün kuruluşunda etkin görev aldı. Kanal’ın çözüm ortaklarından One Haber Ajansı ve Kuzey Haber Ajansı’nın Yayın Yönetmenliği görevini yürüttü. Dünyamız Detay, Gümüş Hilal, TRT Dünya Raporu gibi programları hazırladı. TRT Türk’te “10 Numara” isimli haftalık spor programında yorumculuk yaptı.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top