Alpay Azap Bilim Kurulu’ndaki görevinden ayrıldı

Alpay Azap Bilim Kurulu’ndaki görevinden ayrıldı
Kontrolden çıkan salgın, vaka sayılarının 50 binlerin üzerinde seyretmesi, vefat sayılarının her geçen gün artması üzerine muhalefet,hem hükümeti hem de hükümetin “tavsiyelerine göre hareket ediyoruz” dediği Bilim Kurulu’nu...

Kontrolden çıkan salgın, vaka sayılarının 50 binlerin üzerinde seyretmesi, vefat sayılarının her geçen gün artması üzerine muhalefet,hem hükümeti hem de hükümetin “tavsiyelerine göre hareket ediyoruz” dediği Bilim Kurulu’nu eleştiriyor.
Farklı çevrelerden gelen “Bilim Kurulu’nun tavsiyeleri açıklansın” çağrılarına Sağlık Bakanı kulaklarını tıkadı ancak bu çağrının sadece dışarıda değil Bilim Kurulu toplantılarında da konuşulduğu belirtiliyor. Bazı üyelerin toplantılarda alınan kararlara hükümetin kayıtsız kalması, buna karşın kurul kararlarının kamuoyuna açıklanmamasına itiraz ettiği ancak sonucu değiştiremediği, bu sıkıntılı süreçte yaşananlar arasında.ç

Tüm uyarılara karşın sonuç değişmeyince, alınan kararlara hükümet kayıtsız kalınca Bilim Kurulu üyelerinden Prof. Alpay Azap kuruldaki görevinden ayrıldı.

BAKAN KOCA’YA İLETTİ

Bilim Kurulu’na katılan bilim insanları için resmi bir görevlendirme yapılmadı. Bu nedenle Alpay Azap’ın da istifa etmediği ancak ekim ayında Bilim Kurulu’nda yer almayacağını Bakan Koca’ya ilettiği, kurulun iletişim gruplarından da ayrıldığı öğrenildi.

Bilim Kurulu tam kapanma önerdi iddiası

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu’nun önceki günkü toplantısında, kurul üyelerinin büyük çoğunluğunun 14 gün tam kapanma önerdiği iddia edildi. BirGün’ün haberine göre, Bilim Kurulu üyeleri Ramazan Bayramı sonuna kadar tam kapanma uygulanmasını ve bayram sonunda da vaka ve vefat sayılarına göre yeniden bir değerlendirme yapılmasını önerdi.

Gazete Pencere’ye konuşan Bilim Kurulu üyesi Serap Şimşek Yavuz, kurul toplantısına ilişkin yorum yapmazken, mart ayından bu yana kapanma kararı alınması gerektiğini dile getirdiğini söyledi.
Edinilen bilgilere göre, Bilim Kurulu’nun son toplantısında tam kapanmanın detaylı olarak konuşulduğu belirtiliyor. Tam kapanma yerine AVM’lerin, güzellik salonlarının ve kuaförlerin kapatılması gibi alternatif kararların da konuşulduğu öğrenildi.

KARAR YİNE HÜKÜMETİN

Yeni önlemlerin alınıp alınmayacağı ile ilgili gözler Cumhurbaşkanlığı kabinesinde. Kabine toplantısının 26 Nisan Pazartesi ya da 27 Nisan Salı günü yapılması bekleniyor.