Altı lider, ortak hedef

Altı lider, ortak hedef
2023 seçimlerine “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem” vaadiyle gitmeye hazırlanan 6 muhalefet partisi, yaklaşık üç aylık bir mesainin sonunda çalışmalarını tamamladı.CHP, İYİ Parti, DEVA Partisi, Gelecek Partisi, Saadet...

2023 seçimlerine “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem” vaadiyle gitmeye hazırlanan 6 muhalefet partisi, yaklaşık üç aylık bir mesainin sonunda çalışmalarını tamamladı.

CHP, İYİ Parti, DEVA Partisi, Gelecek Partisi, Saadet Partisi ve Demokrat Parti kurmayları tarafından Meclis’te dün son rötuşları yapılan 23 sayfalık Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem çalışması liderlere sunuldu.

‘İLK SEÇİMDE İKTİDAR OLACAĞIZ’
CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, Genel Merkezde düzenlediği basın toplantısıyla Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne dikkat çekti, bu sistemin her geçen gün daha da otoriterleştiğini söyledi.

Yapılacak ilk seçimde iktidar olacaklarına vurgu yaparak, 6 siyasi parti ile üzerinde çalıştıkları parlamenter sistem çalışmalarını tamamladıklarını kaydeden Erkek, “İlk seçimde iktidar olduktan sonra millet ittifakının Cumhurbaşkanı adayı da Türkiye’nin 13. Cumhurbaşkanı olacak. Yeni Cumhurbaşkanı ve yeni meclis toplumsal uzlaşmayla birlikte yeni anayasa değişikliğini millete sunacak.” ifadelerine yer verdi.

‘UYUM İÇİNDE ÇALIŞTIK, TÜM İLKELERDE UZLAŞTIK’
CHP’li Muharrem Erkek, açıklamasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Sistem çalışmasına ilişkin parti liderlerinin yapacağı ortak açıklamada oturma düzeni krizi çıktığı ve Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu’nun ortak metne imza atmak istemediği gibi tartışmalarının sorulduğu Erkek, “Hiçbir genel başkanın hiçbir partinin derdi kendi partisiyle veya şahsıyla ilgili değil. Zaten söylüyorlar; mesele Türkiye meselesi. 6 parti ortak mutabakat metnimizi tamamladık. Dün akşam da yine TBMM’de son çalışmamızı gerçekleştirdik. Bu bir redaksiyon çalışmasıydı ve 6 parti ortak mutabakat metnini genel başkanlara sunduk. Şimdi süreç, takdir genel başkanlarda. En kısa zamanda sayın genel başkanlar bir araya gelecek ve Türkiye’ye, kamuoyuna gerekli mesajları verecekler” değerlendirmesinde bulundu.