ALTILI MASA “GÖREV GÜCÜ” KURACAK

ALTILI MASA “GÖREV GÜCÜ” KURACAK
Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ekonomik İşler Başkanı Bülent Şahinalp, Altılı Masa’nın bir “görev gücü” oluşturmak üzere çalıştığını söyledi.BiDeBunuİzle YouTube kanalında Yavuz Oğhan’ın sorularını...

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ekonomik İşler Başkanı Bülent Şahinalp, Altılı Masa’nın bir “görev gücü” oluşturmak üzere çalıştığını söyledi.

BiDeBunuİzle YouTube kanalında Yavuz Oğhan’ın sorularını yanıtlayan Şahinalp, altı muhalefet partisinin ekonomide dört ana proje üzerinde çalıştığını ve hazırlanan metnin 13 Haziran’da kamuoyuyla paylaşılacağını duyurdu.

Stratejik Planlama Teşkilatı’nı yeniden kuracaklarını söyleyen Demokrat Partili Şahinalp, Merkez Bankası’nın bağımsızlığını tesis edecek ek tedbirler alınacağını da belirtti. Şahinalp ayrıca, üç başkan yardımcısı işveren, işçi ve kamudan oluşan Ekonomik ve Sosyal Konsey’i hayata geçireceklerini söyledi.

“Kamu maliyesine yük getirecek çok sayıdaki alınan kararın ve projenin gözden geçirilmesini sağlayacağız” diyen Şahinalp, Amerikalıların “task force” dediği bir “görev gücü” oluşturacaklarını duyurdu, “Merkez Bankası rezervinden harcanan paralar başta olmak üzere kamuoyunun öğrenmek istediği, üzerinde şaibe olan konularda inceleme yapacağız” dedi.