Altılı Masa’da imza-yetki muamması

Altılı Masa’da imza-yetki muamması
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Cihan Paçacı, Altılı Masa’nın adayının seçilmesi halinde cumhurbaşkanının sahip olacağı yetkiler hakkında açıklamalarda bulundu, “Masadaki liderlerle sık sık görüşecektir ancak...

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Cihan Paçacı, Altılı Masa’nın adayının seçilmesi halinde cumhurbaşkanının sahip olacağı yetkiler hakkında açıklamalarda bulundu, “Masadaki liderlerle sık sık görüşecektir ancak bu tercih olmalıdır, mecburiyet olursa vesayet doğar” dedi.

Bidebunuizle’nin KRT TV ve YouTube ortak yayınında Yavuz Oğhan’ın sorularını yanıtlayan Cihan Paçacı, “Altı kişilik bir cumhurbaşkanı yardımcılığı ihdas edilirse bundan sonraki icraatlerde ciddi bir tıkanma meydana gelebilir. Anayasa gereği böyle bir şey söz konusu değil. Şahsi kanaatim, en fazla iki cumhurbaşkanı yardımcısı olabilir” değerlendirmesi yaptı.



“Bu konuda söylenen sözler, o kişiyi ve o partiyi bağlayan düşünceler veya temennilerdir” diyen Paçacı, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun “Masa’daki bütün liderlerin cumhurbaşkanının karar alma sürecinde imza yetkisi olacak” sözlerine değindi, “Altılı Masa’da görüşülmedi için bunları doğru kabul etmek yanlış olur” ifadelerini kullandı.

Paçacı, seçim sonrasında Adalet ve Kalkınma Partisi’nin muhalefete düştükten sonra sistemi değiştirme talebinin onlardan geleceğini de iddia etti, “Bugünkü sistemin yanlışlıklarını orada daha net göreceklerdir” dedi.

Altılı Masa’nın cumhurbaşkanı adayını şubat ayında açıklamasını beklediğini anlatan Cihan Paçacı, “Bini aşkın bürokrat, cumhurbaşkanın göreviyle ilgili ve cumhurbaşkanı değiştiğinde süreleri dolacak. Kısa süre içinde değiştirilecek. Çok stratejik yerlerdeki bürokratları da hızla değiştirmemiz gerekiyor. İçlerinde liyakat sahibi kişiler varsa onlarla çalışmamız devam edebilir. Bütün bunlar çalışıldı” diyerek iktidar için yaptıkları hazırlıklara da değindi.


Kriz çıkar
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, “Liderlerin tümü karar mekanizmasının içinde olacak” diyerek geçiş sürecindeki yönetim mekanizmasını tarif etti, “Seçtiğimiz Cumhurbaşkanı ‘sizin oylarınız düşük, ben karar vereceğim’ derse kriz çıkar, Meclis desteğini kaybeder, yeniden seçime gideriz” ifadelerini kullandı.