‘Altılı Masa’ya karşı çıkın’ diye iş dünyasına çağrı yaptı

Son Güncellenme Tarihi: Ocak 22, 2023 / 00:47

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun “5’li çete”, DEVA partisi lideri Ali Babacan’ın İHA ve SİHA’ların üreticisi Baykar’a haksız kaynak aktarımına yönelik sözlerine iş dünyasının sessiz kalmasına tepki göstererek “Önümüzdeki seçimler dönüm noktası olacaktır. Sükutun yerini inşallah seçimlerde tepki alacaktır. Türk ekonomisini kötüleyen yıkım masasına cevabı sandıkta vereceğiz” dedi.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Ekonomiye Değer Katanlar Ödül Töreni’nde yaptığı konuşmada Altılı Masa liderlerini hedef alan Erdoğan şunları söyledi: “Sanayi ve ticaret odalarımızın önemli kısmından maalesef bu tehditler karşısında ciddi bir ses yükselmedi. Oysa en güçlü tepkiyi iş dünyamızın vermesi gerekirdi. Yıkım masasının tehdit dozunu arttırmasında bu sessizliğin önemli payının olduğunu düşünüyorum. Heveslerini kursaklarında bırakacağız. İş dünyamızın böyle bir tuzağa düşmeyerek tercihini güçlü Cumhurbaşkanından, güçlü Türkiye’den yana kullanacağına inanıyorum” diye konuştu.

KATILANLARI EMNİYET’E SAYDIRDI

Erdoğan, ödül töreninden önce Bursa Gemlik Büyükkumla Barajı’nın da aralarında yapımı tamamlanan projelerin toplu açılış törenine katıldı. Erdoğan’ın konuşmasından bazı bölümler şöyle:
· Az önceden emniyetten rakamları alayım dedim. Verilen rakam şu: 120 bini bugün aştık. Sizden güç almaya geldim.
· Gemlik Büyük Kumlu Barajı’nı da bugün resmen hizmete açıyoruz. Malum kuraklık var. Soruyorlar, çare ne? Çare baraj, baraj, baraj…
· Kapı kapı dolaşmaya var mıyız? Durmuyoruz değil mi? Sandıkları gümbür gümbür patlatacağız.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top