Altın Koza’nın finalistleri belli oldu

Son Güncellenme Tarihi: Eylül 4, 2020 / 11:14

Adana Büyükşehir Belediyesi’nce 14-20 Eylül’de düzenlenecek 27. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nde ‘Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nın 10 finalisti belirlendi.
Komiteden yapılan açıklamaya göre, yeni tip koronavirüs tedbirlerine uygun gerçekleştirilecek festivalde, Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’na 40 eserle başvuruldu. Festivalde, yönetmen Anıl Gelberi’nin Plaza, Barış Hancıoğulları’nın Yeniden Leyla, Ercan Kesal’ın Nasipse Adayız, Fatih Özcan’ın Mavzer, Faysal Soysal’ın Ceviz Ağacı, Gökçin Dokumacı’nın Kuyudaki Taş, Hacı Orman’ın Körleşme, Leyla Yılmaz’ın Bilmemek, Onur Ünlü’nün Topal Şükran’ın Maceraları ve Umut Evirgen’in Ben Bir Denizim filmleri, bu kategoride yarışmaya hak kazandı.
TÜRKİYE’DE İLK PRÖMİYER
Jüri karşısına çıkacak Plaza, Yeniden Leyla, Nasipse Adayız, Körleşme ve Ben Bir Denizim, yönetmenlerin ilk filmi olma özelliğini taşıyor. Festivalde, Yeniden Leyla ve Ben Bir Denizim filmleri dünya, 26. Uluslararası Saraybosna Film Festivali’nde ilk kez seyirciyle buluşan Mavzer ise Türkiye prömiyerini gerçekleştirecek.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top