ALTIN YUMRUK BUSENAZ

Son Güncellenme Tarihi: Ağustos 8, 2021 / 13:34

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’nda boksta kadınlar 69 kiloda Busenaz Sürmeneli altın madalya kazandı.
Kokugikan Arena’da Busenaz, tarihi finalde Çinli sporcu Hong Gu’yla karşılaştı.
İlk rauntta tutuk olan Busenaz, beş hakemin sadece birinden tam puan alabildi. İkinci raunttun son 15 saniyesinde üst üste rakibine isabetli yumruklar atan Busenaz Sürmeneli, bu sayede 5 hakemden de 10’ar puan alarak son raunda üstün girdi.
Son rauntta da üstün olan Busenaz Sürmeneli, maçı kazanarak altın madalyayı aldı ve tarihi bir başarı elde etti. Maç sonrası duygu dolu anlar yaşayan milli sporcu göz yaşları içinde önce salondakileri selamladı sonra antrenörünün elini öptü.

Busenaz Sürmeneli: “DEDEME SÖZ VERMİŞTİM”

Busenaz şampiyonluğunu ilan ettikten hemen sonra kameralara “Dede sana söz vermiştim. Sözümü tuttum.” dedi.
Kokugikan Arena’da yapılan törende, 69 kiloda altın madalya elde eden Busenaz, İstiklal Marşı’nı Tokyo’da dinletti.
Altın madalyasını alan Busenaz, İstiklal Marşı’nı söylerken göz yaşlarına hakim olamadı.

Buse Naz Çakıroğlu: “MUTLUYUM AMA HÜZÜNLÜYÜM”

Kadın boksunda Türkiye’ye ilk madalyayı getiren sporcu olan Buse Naz, final karşılaşmasının ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Mutluyum ama bir o kadar da hüzünlüyüm. Madalyanın renginin altın olmasını çok isterdim.” dedi.
Kendisini destekleyen herkese teşekkür eden Buse Naz, “Birkaç gündür Türkiye olarak zor günler geçiriyoruz. Ona rağmen Türkiye’den çok destek mesajı alıyorum. O yüzden çok gururlu ve mutluyuz. Söylenecek bir şey yok.” diye konuştu.
Bulgar rakibi karşısında ilk raundun istediği gibi sonuçlanmadığını kaydeden milli sporcu, “O kadar fark olacak sonuç yoktu. Nasipte bu varmış. Diyecek bir şey yok. Daha önce Bulgar sporcuyla karşılaşmıştım ve yenmiştim. Burası çok farklı. Heyecan yoktu. Sadece altın madalyayı getirmek istiyordum. Bazen çok istememizden dolayı tutukluk yaşayabiliyoruz. Baskı yoktu, sadece çok istemiştim.” ifadelerini kullandı.

TARİH YAZDILAR

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’nda kadın boksunda altın madalya kazanan Busenaz Sürmeneli’yle, gümüş madalya elde eden Buse Naz Çakıroğlu Türk spor tarihine adlarını yazdırdılar.
Tokyo’da düzenlenen 32. Yaz Olimpiyat Oyunları’nda finale kalan ve Türk sporunun “Busenazları” olarak sosyal medyada da ilgi odağı olan iki boksör, aldıkları madalyalarla tarihe geçtiler.
Türk sporu kadınlarda 17 yıl sonra olimpiyatta altın madalya kazandı.
Kadınlarda son altın madalyayı olimpiyatta 2004 Atina’da halterde Nurcan Taylan’la alan Türkiye, 17 yıl sonra Busenaz Sürmeneli’yle bir kez daha şampiyonluk sevinci yaşadı.
2012 Londra’da atletizmde 1500 metrede altın madalya kazanan Aslı Çakır Alptekin’in madalyası doping gerekçesiyle geri alınmıştı.
Busenaz Sürmeneli, olimpiyatta 2004’ten sonra Türkiye’ye altın getiren ilk kadın sporcu oldu.
Türk boksu, olimpiyat tarihindeki ilk altın madalyasını Tokyo 2020’de elde etti.
Busenaz Sürmeneli, aldığı altın madalyayla bu açıdan da tarihe adını “altın” harflerle yazdırdı.
Buse Naz Çakıroğlu, Türk boksuna 13 yıl sonra olimpiyatta madalya kazandıran ilk boksör oldu.
Başarılı sporcu, aldığı gümüş madalyayla Türk boksunun 13 yıllık hasretini de dindirdi.
Türk boksunun olimpiyatlardaki madalya sayısı ise 1 altın, 3 gümüş ve 3 bronz madalyayla toplamda 7’ye yükseldi.

ALKIŞLAR UĞUR AKTAŞ’A

 Karate erkekler kumite +75 kiloda Uğur Aktaş, bronz madalya kazandı.
Kumite +75 kiloda tatamiye çıkan Uğur Aktaş, yarı final maçında İranlı Sajad Ganjzadeh ile karşılaştı. Müsabakaya iyi başlayan 25 yaşındaki milli sporcu, ilk saniyelerden yukodan aldığı puanla 1-0 öne geçti. Daha sonra İranlı sporcuya 2 puan veren Uğur, son anlarda 2-2’lik eşitliği yakaladı ancak rakibine shensu avantajıyla mağlup olarak final şansını kaçırdı.
Uğur, olimpiyatı bronz madalya alarak tamamladı.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top