Altınordu Başkanı ÖZKAN’DAN UYARI VAR

Altınordu Başkanı ÖZKAN’DAN UYARI VAR
Altınordu Kulübü Başkanı Seyit Mehmet Özkan, Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) Süper Lig kulüplerinin 21 yaşaltı oyuncularıyla rezerv takım kurarak alt liglerde yarışması projesini desteklediğini ancak bu konuda bazı şartlara...

Altınordu Kulübü Başkanı Seyit Mehmet Özkan, Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) Süper Lig kulüplerinin 21 yaşaltı oyuncularıyla rezerv takım kurarak alt liglerde yarışması projesini desteklediğini ancak bu konuda bazı şartlara uyulması gerektiğini dile getirdi. Başkan Özkan, "Altınordu, Süper Lig'de olmadığı için bize fikrimizi soran olmadı, normal karşılıyorum. Ama ülkemizde 5 yaştan 22 yaşa kadar profesyonel futbolcu yetiştirmeye yönelik gerçek yatırım yapan tek kulüp Altınordu olduğu için, bizim de birkaç kelime etme hakkımız olduğunu düşünüyorum" dedi.
"FİKİR KESİNLİKLE DOĞRU VE DESTEKLİYORUM"
Fikrin doğru olduğunu ve desteklediğini ifade eden Seyit Mehmet Özkan, "Ama şartları olması lazım. 19 yaşını bitirmiş genç sporcularımızın maç tecrübelerini geliştirmek ve çaylak profesyonellik dönemlerini verimli olarak geçirmelerini sağlamak amaçlı bir takım göstermelik işler yapıldı. Adına A2 Ligi dedik, olmadı. U21 yaptık olmadı. Çünkü bu liglerin hiçbir motivasyonları yok, sponsorları yok, izleyicisi yok, ilgileneni yok. Tam İtilmiş Kakılmış Lig. A takımda oynamayanların, kadroya giremeyenlerin, sakatlıktan yeni kurtulanların sahaya zoraki çıktıkları A2 veya U21 Lig sezonları geçirdik geçmişte" şeklinde konuştu.