AMA HEP ON KİŞİ OLMAZ Kİ!

Fenerbahçe ancak böyle bireysel hatalarla kaybedebilirdi. Herkesin fark beklediği maçta, öne geçtikten hemen sonra Pedro’nun atılmasıyla yine on kişi kaldı Fenerbahçe. Jesus, tıpkı geçen hafta olduğu gibi eksik kalmamışcasına devam etti, ikinci gol için hamle yaptı. Bu kez devreye geçen haftanın en iyi ismi Serdar Aziz girdi. Rakibe yaptığı iki asistle iki gol hediye etti.
Aslında maçın ilk yarısında da Fenerbahçe’de aksayan kimi noktalar vardı. Öncelikle orta sahada Arao-Zajc ikilisi etkisiz kaldı. Orta sahaya hakim olmayan bu ikili takımı ileri de taşıyamadı.
Ek olarak Alioski- Rossi’den oluşan Fenerbahçe sol kanadı ofansif anlamda çalışmadı, pozisyon üretemedi. Bütün yük sağ kanattaki Ferdi ve İrfan Can ikilisiyle önlerindeki Valencia’ya kaldı.
İlerde de Joao Pedro önce 13. Dakikada sonra 40. Dakikada iki sarı kart görerek takımı eksik bıraktı. Bu kartlar ne kadar haklıydı, hakem hocalarına bırakıyorum, ben ikinciyi ağır bulurum.
Jesus tıpkı Sivas maçında olduğu gibi eksik kalmasına ragmen takımın formasyonunda bir değişiklik yapmadı, 4-4-2 dizilişine 4-4-1 olarak devam etti. Farkı korumayı hiç düşünmedi. Tam tersi ikinci gol için, orta sahaya Zajc’ın yerine Crespo’yu aldı, Rossi’yi çıkarıp Osayi’yi sağ beke koydu, Ferdi’yi sağ açığa itti.
Bu değişikliklerden sonra Fenerbahçe eksikliği hissettirmeden oynarken, geçen hafta Sivas maçının en iyi ismi Serdar Aziz devreye girdi. Önce 71’de sağ kanattan yapılan bir ortayı hemen arkasındaki Altay’a bırakmadan uzaklaştırmak için vurduğu kafa kısa düştü. Giresun’lu Sainz önünde bulduğu fırsatı kaçırmadı.
Beraberlik sonrasında Serdar Dursun ve Emre Mor’u oyuna alan Jesus, galibiyet isteğini sürdürüyordu ama yakalanan pozisyonlar değerlendirilemediği gibi Serdar Aziz belki de ilk hatanın etkisiyle 81. Dakikada ikinci hatayı yaptı, kalenin hemen önünde kaptırdığı top ikinci Giresun golü olarak filelere gitti.
Sonrasında 85’de Arda Güler’in oyuna girmesi bile maçı kurtaramadı. Fenerbahçe Dünya Kupası arasına mağlubiyetle ama yine lider olarak girdi.
Süper ligin en çok maç yapan takımı Fenerbahçe’nin bu araya ihtiyacı vardı. Jesus, sakatlar iyileştiğinde istediği rotasyonları yapabilecek. özellikle son haftalarda defansta ve orta sahada istediği rotasyonları yapamadığı gibi ilerde bile zaman zaman aynı oyuncuları kullanmak zorunda kaldı. Yorgun oyuncuların dinlenmesi ve sakatların iyileşmesi için iyi bir fırsat.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ümit Sezgin Arşivi