Okul öncesine dini eğitim geliyor

Son Güncellenme Tarihi: Kasım 3, 2023 / 11:23

İlkokulun ilk üç kademesi ve okul öncesi eğitimde, dini eğitimin zorunlu olacağı iddia edildi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in 31 Ekim’de “Tüm sınıfları kapsayacak şekilde bir müfredat değişikliği için çalışıyoruz” açıklamasında bulunmuştu. Birgün’den Mustafa Bildircin’in haberine göre MEB kaynakları, okul öncesi ile ilkokul 1, 2, 3’üncü sınıflara da dini eğitimin zorunlu kılınacağını söyledi.

Karma eğitimi hedef alan açıklamalarıyla gündeme gelen Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in müfredat değişikliği açıklamasının altından dini eğitim çıktı. Müfredattan sorumlu MEB Talim ve Terbiye Kurulu’nun sürecin dışında bırakıldığı öğrenilirken müfredat değişikliği kararının Saray’dan verildiği öğrenildi.

“Müfredattaki değişikliğin, Cumhuriyet’in 100’üncü yılında gerçekleşmesi için ‘Özel Çaba’ sarfedildi”

Değişiklik kapsamında, okulöncesi ile ilkokul 1, 2 ve 3’üncü sınıfların ders çizelgelerine zorunlu din dersleri ekleneceği bildirildi. Müfredat değişikliğinin, Cumhuriyet’in 100’üncü yılında gerçekleşmesi için de “Özel bir çaba” sarf edildiği kaydedildi. Çalışmaların, MEB’deki genel müdürlükler aracılığıyla haziran ayı itibarıyla başladığı ifade edilirken yeni müfredatın 2024-2025 eğitim öğretim döneminde okulöncesi, 1, 5 ve 9’uncu sınıflardan itibaren kademeli şekilde uygulanacağı belirtildi. 

MEB’in bilimsel danışma ve inceleme organı olan, öğretim programlarını, ters kitaplarını belirleyen Talim ve Terbiye Kurulu’nun dışarıda bırakıldığı sürecin yönlendirmesinin Cumhurbaşkanlığı Eğitim ve Öğretim Politikaları Kurulu tarafından yapıldığı da iddialar arasında yer aldı. 

Okulöncesi ile ilkokula din dersleri getirmeyi hedefleyen düzenleme hazırlığına yönelik ayrıntılar bunlarla da sınırlı kalmadı. Temel eğitim kademesindeki tüm derslerin müfredatına bir şekilde, “Dini konuların” ekleneceği, bu yolla din dersi dışında dahi öğrencilere dini eğitim verileceği öne sürüldü. 

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top