Amasra Adliyesi’nde gizemli 10 dakika

Son Güncellenme Tarihi: Ekim 26, 2022 / 07:59

Türkiye Taşkömürü Kurumu’na (TTK) ait Bartın’ın Amasra ilçesindeki ocakta 41 madencinin ölümüne neden olan patlamanın üzerinden 11 gün geçti. Ancak madencilerin hayatına mal olan patlamanın nedeni, sorumluların kim olduğu, madenin teknik şartları hakkında henüz net bir bilgi kamuoyuyla paylaşılmadı.

Bu sorular yanıt beklerken TTK Amasra Müessese Müdürü Cihat Özdemir ile TTK İş Sağlığı, Güvenliği ve Eğitim Daire Başkanı Faik Ahmet Sarıalioğlu 24 Ekim’de TTK’ya ait araçla Amasra Adliyesi’ne giderek soruşturma savcısıyla 10 dakikalık bir görüşme yaptı.

Amasra’da çalışmalarına devam eden Çağdaş Hukukçular Derneği heyetinden avukat Melike Polat, “Olası şüpheliler arasında yer alan iki isimle görüşme Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 147. ve 148. maddeleri açısından sorunlu. Bu görüşmenin yasada yeri yok. Görüşme haberinin ardından dosyayı aldık dosyada resmi bir ifade tutanağı yok. Olası şüpheli olan bu isimlerle görüşmede iyi niyet bulamıyoruz” değerlendirmesini yaptı.

Soruşturmayı yürüten savcılık, henüz şüphelileri henüz ifade almaya çağırmadı. Olası şüphelilerin maden sahasına girişlerine yönelik bir yasak da yok. ÇHD’li avukatlar delil karartılması ihtimaline karşılık ATİM yöneticileri ve amirlerinin maden sahasına girmemesini talep etmişti. Ancak savcılık bu talebe herhangi bir yanıt vermedi.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top