Amasra’da yas var

Son Güncellenme Tarihi: Ekim 17, 2022 / 08:02

41 madencinin hayatını kaybettiği Amasra’nın dört bir yanında cenaze törenleri düzenlendi. Törenlerde büyük acının yıktığı aileler, feryad eden anneler, babalar, kardeşler, eşler vardı. Patlamada hayatını kaybeden Okan Akgül’ün 2 yaşındaki kızı, tabutun başında babasının fotoğrafını annesine gösterirken cenazeye katılanlar gözyaşlarını tutamadı.


3 YAKIN ARKADAŞI ÖLÜM DE AYIRAMADI
Aynı köyde büyüdüler, aynı zamanda işe girdiler, aynı kazada hayatlarını kaybettiler. Amasra’daki maden faciasında yaşamını yitiren yaşları 30 ile 35 arasında değişen Mehmet Bulut, Şaban Yıldırım ve Okan Akgül için Ahatlar köyünde, okul bahçesinde birlikte cenaze töreni düzenlendi. 2019 yılında, aynı anda Türkiye Taşkömürü Kurumu Amasra Müessese Müdürlüğü’nde işe giren ve aynı köyde yaşayan 3 arkadaşın, Türk bayraklarına sarılı tabutlarının yanında yakınları gözyaşı döktü. 3 arkadaşın cenazeleri kılınan cenaze namazının ardından köy mezarlığında toprağa verildi.


‘DÜĞÜNÜNÜ YAPIYORUM OĞLUMUN’
Amasra’da maden patlamasında hayatını kaybeden maden işçisi Berkay Kesim’in (25) cenazesi ise Bartın’a bağlı Epçiler köyüne getirildi. Motosiklet tutkunu madencinin ailesi, tabutun başında taziyeleri kabul etti. Anne Gülşen ve kız kardeşi Beyza Kesim ile yakınları Türk bayrağına sarılı tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Anne Gülşen Kesim, “Düğünü var benim yavrumun, düğününü yapıyorum oğlumun. Allah’a emanet ol yavrum. Düğünü var benim yavrumun, herkesi çağırdı yanına” diyerek oğlunun tabutuna sarıldı.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top