Amasra’daki maden kazası: TBMM Araştırma Komisyonu kuruldu

Son Güncellenme Tarihi: Ekim 20, 2022 / 12:04

TBMM Genel Kurulu’nda AK Parti, CHP, MHP, İYİ Parti ve HDP’nin ortak önergeleriyle, Amasra’da 41 işçinin yaşamını yitirdiği maden kazasıyla ilgili Meclis Araştırma Komisyonu kurulması kabul edildi.

Komisyon 3 ay boyunca görev yapacak ve gerekli olması halinde 1 aylık ek süre alarak çalışmalarını en geç 4 ay içinde tamamlayarak, raporunu TBMM Başkanlığı’na sunacak.

Kazanın ardından 6 savcı adli soruşturmayı yürütmekle görevlendirilirken, siyasi partiler de olayın Meclis tarafından da araştırılması için önerge vermişlerdi. Yapılan görüşmelerin ardından tüm siyasi partilerin desteğiyle Meclis Araştırma Komisyonu kurulması kabul edildi.

OLAY YERİNDE DE İNCELEME YAPABİLECEK
TBMM Araştırma Komisyonu 19 üyeden oluşacak ve siyasi partiler parlamentodaki sandalye sayısına göre üye verecek. Siyasi partilerin bildirdikleri üyelerin Genel Kurul’da okunmasının ardından, komisyon görev dağılımı yapacak. Kulislerde komisyon başkanlığı için eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı, Kayseri Milletvekili Taner Yıldız’ın adı geçiyor.

Komisyon, maden kazasını tüm yönleriyle araştırabilecek, gerekli görmesi halinde kazanın yaşandığı Amasra’daki işletmede incelemelerde bulunabilecek. Komisyonun madenciler ve yaşamını yitiren madenci ailelerinin yanısıra ilgili tüm kurum ve kuruluşların yöneticileri ile de görüşmeler yapması bekleniyor.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top