‘Amerika’da benzin yok benzin’ dedi ‘Almanya, Fransa yiyecek bulamıyor’ dedi

‘Amerika’da benzin yok benzin’ dedi ‘Almanya, Fransa yiyecek bulamıyor’ dedi
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Rönesans Holding’in Ceyhan Polipropilen Üretim Tesisi temel atma ve Adana'da yapımı tamamlanan projelerin toplu açılış töreninde konuştu. Erdoğan, “Milletimiz bizden ne istiyor? Yatırım, üretim...

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Rönesans Holding’in Ceyhan Polipropilen Üretim Tesisi temel atma ve Adana'da yapımı tamamlanan projelerin toplu açılış töreninde konuştu. Erdoğan, “Milletimiz bizden ne istiyor? Yatırım, üretim istiyor. İşte yatırım, işte üretim. İstihdam istiyor, işte istihdam. Milletimiz bizden ne istiyor? Güvenlik ve huzur istiyor. İşte güvenlik, işte huzur. Kendisinin ve ülkesinin dünyada başı dik olmasını istiyor. İşte güçlü ve büyük Türkiye. Velhasıl milletimiz istiyor biz de yapıyoruz. Bugüne kadar hep öyle oldu, hep öyle devam edecek” dedi. Erdoğan, daha sonra, "Küresel düzeyde enerji, mal, hizmet fiyatları fahiş oranlarda arttığı halde biz bunları kendi hizmetlerimize 3’te 1’i, 5’te 1’i oranında ancak yansıtarak vatandaşlarımızı koruyoruz. Amerika’nın, İngiltere’nin halini görüyorsunuz değil mi?” diye seslendi, devam etti:

“Benzin yok benzin.”
ABD ve İngiltere’den sonra sıra AB’nin  lokomotifi sayılan iki ülkeye eldi:

“Aynı şekilde Almanya’da kuyruklar, Fransa’da kuyruklar. Yiyeceklerini bulamıyorlar. Elhamdülillah, Türkiye’de böyle bir sorun yok…”

!Fabrikalarımız harıl harıl çalışıyor” diyen Erdoğan, Türkiye'de istihdamın, koronavirüs salgını öncesinin bile üstüne çıktığını da iddia etti, bu kez CHP lideri Kılıçdaroğlu’na seslendi:

“Adana'da Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi’nde 26 fabrikanın açılışını yapıyoruz. Bay Kemal, bak fabrika var mı diyordun. İşte buyur, 26 tane fabrikayı bugün açıyoruz. Öncelikle bu fabrikaların her birinin müteşebbislerine şükranlarımı sunuyorum.”