AMPUTE FUTBOLDA YENİ HEDEF 81 İLDE TAKIM OLUŞTURMAK

AMPUTE FUTBOLDA YENİ HEDEF 81 İLDE TAKIM OLUŞTURMAK
Ampute Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Osman Çakmak, Türkiye'nin 81 ilinde ampute futbol takımları oluşturarak daha çok engelliye spor yaptırmayı hedeflediklerini söyledi.Ekim ayında Türkiye'de yapılan 2022 Ampute Futbol...

Ampute Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Osman Çakmak, Türkiye'nin 81 ilinde ampute futbol takımları oluşturarak daha çok engelliye spor yaptırmayı hedeflediklerini söyledi.

Ekim ayında Türkiye'de yapılan 2022 Ampute Futbol Dünya Kupası'nın yanı sıra son 2 Avrupa Şampiyonası'nı kazanan ay-yıldızlıların gazi teknik direktörü Osman Çakmak, çeşitli programlara katılmak üzere geldiği Hatay'da açıklamada bulundu.

Çakmak, gençlerin motivasyonlarını arttırmak için Türkiye'deki çeşitli il ve ilçelerde gençlerle buluştuklarını ifade etti.

Bu organizasyonlarda hem kendi mücadelelerini hem de takımın şampiyonluk serüvenini anlattıklarını vurgulayan Çakmak, şöyle konuştu:

"Gençlerimiz, önüne çıkan engelleri nasıl aşacaklarını biliyor ancak bizler de gittiğimiz yerlerde önümüze çıkan engellerle nasıl başa çıkacağımızı anlatıyoruz. Şampiyonluklar yaşadık. Bu serüvenlerde de engellerle karşılaştık. Avrupa şampiyonu olduk. Hep içimde milli takım formasıyla dünya kupası almak vardı. Futbolcu olarak olmadı ama teknik direktör olarak ülkemize dünya kupası armağan ettik."