Anadolu Ajansı, İmamoğlu'na tazminat davası açtı

Anadolu Ajansı, İmamoğlu'na tazminat davası açtı
Anadolu Ajansı (AA), 13. Cumhurbaşkanı Seçimi ilk turunun ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nin gerçekleştirildiği 14 Mayıs gecesi yaptığı açıklamalar nedeniyle İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'na...

Anadolu Ajansı (AA), 13. Cumhurbaşkanı Seçimi ilk turunun ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nin gerçekleştirildiği 14 Mayıs gecesi yaptığı açıklamalar nedeniyle İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'na 100 bin liralık manevi tazminat davası açtı.

Star gazetesinde yer alan habere göre AA'nın avukatları, "İmamoğlu'nun asılsız iddia ve paylaşımlarla alenen hakaret ve halkı tahrik ederek Anadolu Ajansı'nı hedef gösterdiği ve itibarına saldırıda bulunduğu" gerekçesiyle Büyükçekmece Asliye Hukuk Mahkemesi'ne dava dilekçesi verdi.

Dilekçede, İmamoğlu'nun açıklamaları nedeniyle bazı abonelerin Anadolu Ajansı ile işbirliğini sonlandırdığı ve ajansın ticari zarara uğradığı yer aldı. İmamoğlu'nun açıklamalarının ardından sosyal medyada ajansı hedef alan hakaret içerikli birçok paylaşım yapıldığı belirtilen dilekçede, bu durumun manevi zarara yol açtığı savunuldu.

İBB Başkanı'nın açıklamaları üzerine sandık başında veri toplayan bazı AA çalışanlarının sözlü ve fiili saldırıya uğradığı da ifade edildi.

CHP'li Doğan'ın ifadeleri delil olarak sunuldu

Dilekçede ayrıca Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) teknoloji ve siber güvenliğinden sorumlu yetkilisi Sedat Doğan'ın açıklamaları da delil olarak yer aldı. Doğan, sosyal medyada yaptığı açıklamada, "Bizim ekranımızda Kılıçdaroğlu hiçbir zaman kazanmıyordu" demişti.