Anadolu Sopranoları Ekvador’da

Anadolu Sopranoları Ekvador’da
Güney Amerika ülkesi Ekvador’da, Türkiye’nin Kito Büyükelçiliği’nin açılışının 10. yıl dönümü vesilesiyle Anadolu Sopranoları grubu sanatçıları iki festivalde konser verdi.Ülkenin Loja kentindeki Bolivar Tiyatrosu...

Güney Amerika ülkesi Ekvador’da, Türkiye’nin Kito Büyükelçiliği’nin açılışının 10. yıl dönümü vesilesiyle Anadolu Sopranoları grubu sanatçıları iki festivalde konser verdi.

Ülkenin Loja kentindeki Bolivar Tiyatrosu ve başkent Kito›daki Sucre Ulusal Tiyatrosu›nda, iki ayrı festivalde konser veren solistler Funda Saltaş Ateşoğlu ve Esin Talınlı, Ekvadorlu müzikseverlerden büyük ilgi gördü.

Türk sanat müziği eserlerinden, türkülerden ve aryalardan oluşan performans sergileyen Anadolu Sopranoları, ayrıca Ekvador’dan da şarkılar seslendirerek sanatseverlere keyifli anlar yaşattırdı.

Ankara Devlet Opera ve Balesi solist sanatçısı olarak 12 yıl önce Anadolu Sopranoları grubunu kurduklarını hatırlatan Ateşoğlu, “Hem opera hem operet müzikal dünya müziklerini, en çok arzu ettiğimiz şekilde, yani kendi öz müziğimizi bütün dünyaya tanıtabildik” ifadesini kullandı.

Ateşoğlu, yurt içinde ve yurt dışında birçok konser yaptıklarını belirterek, “Ekvador’da ilk kez böyle bir grubu festivallerine davet ettiler. Loja ve Kito festivallerine katılmaktan gurur duyuyoruz. Çok güzel bir ülke ve çok sıcak insanlar, müzik ve sanat üst düzeydedir” dedi.