Andımızı okudu kendini Sudan’da buldu

Son Güncellenme Tarihi: Temmuz 8, 2021 / 07:02

Resmi Gazete’nin dünkü sayısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan karara göre, 10 ilin emniyet müdürü merkeze alındı. 33 ile ise yeni emniyet müdürü atandı. Atamalardan dikkat çeken isim ise Metin Alper oldu.
Trabzon İl Emniyet Müdürü Metin Alper, Resmi Gazete’de yayımlanan Emniyet Müdürleri Kararnamesi ile Sudan Büyükelçiliği’ne, “İçişleri Bakanlığı Müşaviri” olarak atandı. Kararın ardından Araklı İlçe Özel Harekat Müdürlüğü›nü ziyaret eden ve polislere veda konuşması yapan Alper, «Bize güvenen, bize inanan, bizim için vergilerinden vermek sureti ile bizim bu imkanlara sahip olmamızı sağlayan milletimizin en necip insanlarına borcumuzu inşallah ödeyeceğiz. Kahraman şehitlerimiz, bizlere hakkını helal etsin. Onların yolunda gidiyoruz. Belki layık değiliz ama onların yolunda, onlar gibi can vermek için hepimiz hazırız. O zaman ne diyoruz? Varlığım, Türk varlığına armağan olsun. Ne mutlu Türk›üm diyene. Allah’a ısmarladık” dedi.
NE OLMUŞTU?
Metin Alper’in dün yayınlanan kararname ile Sudan’a atanmasının ardından sosyal medyada Danıştay’ın Öğrenci Andı’nın okullarda okutulmaması yönünde karar aldığı dönemde Trabzon Emniyet Müdürlüğü sosyal medya hesabından yapılan paylaşım gündem olmuştu. Düzenlenen bir operasyonda yakalanan mermilerle ‘Andımız’ yazıldığını gösteren paylaşım, atama kararının ardından sosyal medyada yeniden gündem oldu. Alper’in Sudan görevinin bu paylaşım nedeniyle olup olmadığı soruldu.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top