Andriivka’dan acı dolu kareler: “Faşitler bile bunu yapmadı”

Andriivka’dan acı dolu kareler: “Faşitler bile bunu yapmadı”
Başkent Kiev’in yakınındaki Andriivka köyünde, aynı Buça ve İrpin’de olduğu gibi Rus askerlerinin çekilmesinin ardından sivillere ait cesetler bulundu. Yaklaşık bin kişinin yaşadığı Andriivka’da en az 40 sivil öldürüldü....

Başkent Kiev’in yakınındaki Andriivka köyünde, aynı Buça ve İrpin’de olduğu gibi Rus askerlerinin çekilmesinin ardından sivillere ait cesetler bulundu. Yaklaşık bin kişinin yaşadığı Andriivka’da en az 40 sivil öldürüldü. Köyde hayatta kalanlar “Bunları faşistler bile yapmadı” diyerek yaşadıkları trajediyi anlattı.

BBC’den Mark Lowen’ın haberine göre Anton Ischenko, 23. doğum gününü kutladıktan sonraki gün Ruslar tarafından kaçırıldı ve Kiev’in batısındaki Andriivka köyündeki evinden silah zoruyla götürüldü.

Ailesi cesedini bir ay sonra, Rus birlikleri sürüldükten sonra buldu. O kadar kötü bir şekilde hırpalanmıştı ki, onu kıyafetlerinden teşhis etmek zorunda kaldılar.

Rusların sınır dışı edilmesiyle bazı sakinler geri dönmeye veya sığınaklardan çıkmaya başladı. Bu kişilerden biri ise Grigoriy Klymenko. Yatalak olan 90 yaşındaki annesiyle birlikte olmak için köyde kalan Klymenko, tankların köyü kuşatmasını dehşet içinde izlediklerini söyledi. Klymenko, Rus askerleri hakkında “Onlar hayvan. İnsanlar böyle davranmazlar. Ailem bana savaştan bahsetti ve faşistler bile böyle şeyler yapmadı” dedi. Andriivka, Buça, Irpin ve diğerleri ile sivillerin kasıtlı olarak hedef alınmasının ve savaş kuralları tarafından yasaklanan diğer vahşetlerin özelliklerini taşıyan büyüyen bir listeye katılıyor.