Animasyon silindi ama AK Parti'de kriz yarattı

Animasyon silindi ama AK Parti'de kriz yarattı
AK Parti Genel Merkezi tarafından hazırlanan ve resmi Twitter hesabından paylaşılan “Yalan Üretim Merkezi” videosu 48 saat geçmeden tüm mecralardan silindi. CHP ve Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu hedef alan video, “128...

AK Parti Genel Merkezi tarafından hazırlanan ve resmi Twitter hesabından paylaşılan “Yalan Üretim Merkezi” videosu 48 saat geçmeden tüm mecralardan silindi. CHP ve Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu hedef alan video, “128 milyar dolar nerede?” sorusunu tekrar gündeme getirdiği ve “dezenfektan” vurgusu sebebiyle sosyal medyada alay konusu olmuştu. Video partinin içini de karıştırdı, iktidara yakın yazarlar farklı iddiaları gündeme getirdi, videonun silinmesine tepki gösteren AK Parti’lilerin ses kaydı ise sosyal medyaya sızdı.

Videonun silinmesi parti içindeki kavganın sonucu

Habertürk yazarı Nagehan Alçı, “AK Parti içindeki savaşlarda son durum” başlıklı bir yazı kaleme aldı.

Alçı, AK Parti'nin CHP'yi eleştiren, "Yalan Üretim Merkezi" videosunu silmesine ilişkin parti içerisindeki tartışmaları işaret etti ve "Her AK Parti mensubunun kabul etmesi gereken bir konu var. Artık AK Parti’nin de içi fitne-fesat dolu bir kaynayan kazan haline geldi. Aynı şey AK Parti medyası için de geçerli.” diye belirtti. Alçı, videonun milyonlarca kez izlendiğini ve büyük ilgi gördüğünü öne sürdü, videoyu hazırlayan gençlerin psikolojik olarak çöktüğünü söyledi.

Alçı, AK Parti içindeki kavgaların ve kamplaşmaların medya kuruluşları üzerinden yaşandığını, video silme meselesinin de bu kavganın bir sonucu olduğunu belirtti.