Ankara 2 No'lu baro üyesine Devlet Bahçeli'den 'emir ve talimat'

Ankara 2 No'lu baro üyesine Devlet Bahçeli'den 'emir ve talimat'
MHP İstanbul Milletvekili Feti Yıldız’ın sosyal medyadan paylaştığı bir fotoğraf ve mesaj, çoklu baro yasasıyla 2. Baro girişimlerini yeniden tartışmaya açtı.Ankara’daki 2 nolu Baro’nun kurucular kurulu üyesi Avukat Aydın...

MHP İstanbul Milletvekili Feti Yıldız’ın sosyal medyadan paylaştığı bir fotoğraf ve mesaj, çoklu baro yasasıyla 2. Baro girişimlerini yeniden tartışmaya açtı.

Ankara’daki 2 nolu Baro’nun kurucular kurulu üyesi Avukat Aydın Akpınar’la birlikte MHP lideri Bahçeli’yi ziyaret eden MHP’li Feti Yıldız, ziyaret sırasında çekilen fotoğrafı sosyal medyadan Paylaştı. Yıldız paylaşımında, "Ankara 2 nolu Baronun kurucular kurulu üyesi sayın Av.Aydın Akpınar  bey ile birlikte, Sayın Genel Başkanımıza, kuruluşla ilgili arz’da bulunarak emir ve talimatlarını aldık " ifadelerini kullandı.

Yıldız’ın “Emir ve talimat aldık” ifadelerine hukukçulardan tepki yağdı. Paylaşımı alıntılayan avukatlar, barolarda ve avukatlıkta emir ve talimatın olmadığını belirterek 'Çoklu Baro' yasasının çıkarılma nedeninin bu olduğunu vurguladı.

Tepkiler üzerine bir açıklama yapan MHP’li Feti Yıldız, parti yöneticisi olduğuna dikkat çekerek, paylaşımındaki ‘emir’ ve ‘talimat’ ifadelerinin partisine ilişkin görevleri ifade ettiğini, yeni baro ile ilişkili olmadığını söyledi. Avukat Akpınar ise, “Biz ziyaret için gittik. İcazet almak için falan değil. Biz zaten kuruluş dilekçemizi daha önce verdik” dedi.