Ankara Barosu Başkanı Koranel istifa etti: Kirli siyasete dahil olmayacağım

Son Güncellenme Tarihi: Mart 24, 2022 / 09:06

Ankara Barosu Başkanı Erinç Sağkan’ın Türkiye Barolar Birliği Başkanlığı’na seçilmesinin ardından yönetim kurulu kararıyla başkanlık koltuğuna oturan Kemal Koranel, yaklaşık üç aydır yürüttüğü görevinden istifa etti. Koranel’in istifasına; İnsan Hakları Merkezi tarafından hazırlanan işkence raporunun yayınlanmaması, seçim sürecinde kendisini destekleyen üç kurul başkanının baro yönetim kurulunca görevden alınması ve son olarak avukatlara gönderilen ve çok tepki çeken ‘baro aidatı ödeme’ tebligatı neden oldu.

Ankara Barosu Yönetim Kurulu kararıyla avukatlara gönderilen tebliğde, 15 gün içerisinde aidat borçlarının ödenmemesi durumunda baro levhasından kaydın silineceği ifade edildi. Edinilen bilgiye göre Baro Başkanı Koranel’i hedef haline getiren bu tebliğ kararı, Koranel’in bulunmadığı yönetim kurulunda alındı.

Tüm bu olayların üstüne Koranel, düzenlediği basın toplantısıyla istifasını açıkladı. Koranel’e göre tüm bu yaşananlar kendisine yönelik uygulanan itibar suikastının bir parçası: “Yapılmak istenen Ankara Barosu başkanını itibarsızlaştırarak yıllardır verilen mücadelenin önünün kesilmesidir. Baronun üzerinden elini çekmemekte ısrarlı olan kirli siyasete dahil olmayacağım.”

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top