Ankara Emniyeti’nde yeni işkence iddiaları

Son Güncellenme Tarihi: Mayıs 6, 2022 / 10:36

Ankara Barosu, Ankara Emniyet Müdürlüğü’nde 9 ayrı işkence olayı yaşandığını iddia ederek Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç ihbarında bulundu

Ankara Barosu, “Ankara’da kolluk birimlerinde işkence iddiaları bitmiyor” başlıklı yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, Ankara Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, Narkotik Şube Müdürlüğü ve Sincan İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde farklı tarihlerde birçok şüphelinin sistematik işkenceye maruz kaldığı iddialarının öğrenilmesi üzerine harekete geçildiği anlatıldı. İnsan Hakları Merkezi’nin görevlendirildiği ifade edilen açıklamada, “Akabinde meslektaşlarımız tarafından ilgili tarihlerdeki iddialar üzerine bahse konu kolluk birimlerine derhal gidilerek gerekli incelemeler yapılmış ve tutanaklar düzenlenmiştir” denildi.

9 AYRI İŞKENCE İDDİASI
Açıklamada, bunun sonucunda; Ankara TEM Şubede 2, Ankara Narkotik Şubede 4, Sincan İlçe Emniyet Müdürlüğünde 3 olmak üzere toplamda 9 işkence ve kötü muamele iddiasına ilişkin mağdurlar ile görüşmeler ve tespitler yapıldığı belirtildi. Buna ilişkin tutulan tutanakların raporlaştırıldığı aktarılan açıklamada, “Raporlar hazırlanarak gerekli insan hakları mücadelesi başlatılmış olup her bir iddia için düzenlenen tutanak ve hazırlanan raporlar doğrultusunda Baromuz tarafından Savcılığa suç ihbarlarında bulunulmuştur” bilgisi verildi.

OCAK AYINDA İŞKENCE İDDİASI
Ankara Barosu, 26 Ocak 2022 tarihinde de yaptığı yazılı açıklamada Ankara TEM Şubede tutulan bazı şüphelilere işkence ve kötü muamelede bulunulduğunu belirterek savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu. Ancak iddialarla ilgili raporun kamuoyuna duyurulmaması baro içerisinde kriz yaratmış, başta İnsan Hakları Merkezi olmak üzere birçok kurulda istifalar yaşanmıştı. Raporun yayımlanmasını isteyen, ancak yönetimde azınlığa düşen dönemin Ankara Baro Başkanı Kemal Koranel, daha sonraki süreçte görevi bırakmıştı.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top