Ankara Film Festivali’nin onur ödülleri açıklandı

Ankara Film Festivali’nin onur ödülleri açıklandı
Bu yıl 33. kez düzenlenecek olan Ankara Film Festivali’nde onur ödülleri alacak isimler açıklandı. Bu yıl Aziz Nesin Emek Ödülü, yazar, müzisyen, senarist, yönetmen Zülfü Livaneli’ye, Sanat Çınarı Ödülü orkestra şefi...

Bu yıl 33. kez düzenlenecek olan Ankara Film Festivali’nde onur ödülleri alacak isimler açıklandı. Bu yıl Aziz Nesin Emek Ödülü, yazar, müzisyen, senarist, yönetmen Zülfü Livaneli’ye, Sanat Çınarı Ödülü orkestra şefi Rengim Gökmen’e, Kitle İletişim Ödülü ise çevirmen, sinema yazarı, gazeteci, yazar Sevin Okyay’a verilecek. Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı tarafından 3-11 Kasım tarihleri arasında Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla düzenlenecek 33. Ankara Film Festivali, 3 Kasım akşamı MEB Şura Salonu’nda düzenlenecek açılış töreni ile başlayacak. Festivalin açılış töreninde farklı alanlarda Onur Ödülleri sahiplerine verilecek.

BU YIL İLK KEZ VERİLEN ÖDÜL
Ankara Film Festivali’nin sinema alanındaki çalışmaları ile farklılık yaratan, kendi inandığı yolda ilerleyen ve üreten isimlere bu yıl ilk kez vereceği Sinemada Yeni Soluk Ödülü’ne ise sinema yazarlığı ve sinema programları ile başladığı kariyerine yapımcı, yönetmen, senarist olarak devam eden Ceylan Özgün Özçelik ile sayısız rolde unutulmaz performanslara imza atan oyuncu Farah Zeynep Abdullah layık görüldü.