Ankara Hamas’a mesafe koydu

Ankara Hamas’a mesafe koydu
İngiliz The Times gazetesi, Türkiye’de Hamas’ın faaliyetlerini incelediği haberinde, Türk hükümetinin son haftalarda Hamas’ın ülke içi operasyonlarını kısıtlamaya başladığını yazdı.Anshel Pfeffer imzalı haberde, Cumhurbaşkanı...

İngiliz The Times gazetesi, Türkiye’de Hamas’ın faaliyetlerini incelediği haberinde, Türk hükümetinin son haftalarda Hamas’ın ülke içi operasyonlarını kısıtlamaya başladığını yazdı.
Anshel Pfeffer imzalı haberde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Filistinli militanlarla bağlarını yeniden gözden geçirdiği’ belirtildi.
Hamas’ın Suriye’den çıkmaya zorlanması, Mısır’da da Devlet Başkanı Abdülfettah el Sisi yönetiminde barınamaması üzerine Türkiye’ye yöneldiği aktarılan haberde Ankara’nın İsrail dahil eski müttefikleri ile yan yana gelmeye çalıştığı iddia edildi.
Haberin devamında şu yorumlar yapılıyor:
“Erdoğan açıktan, Türkiye’nin Filistinlileri İsrail’e karşı desteklediğini söylüyor. Ama Hamas’ın, kendisinin haberi olmadan yetki sınırlarını aşması, Erdoğan’a örgütün faaliyetlerini kısıtlaması için bir gerekçe sağladı”
“Türk hükümeti son haftalarda Hamas’ın operasyonlarına sınırlamalar getirmeye başladı”
“İsrailli yetkililer son haftalarda, Kudüs ile Ankara arasındaki ilişkilerin gelişmesinin anahtarının, Türkiye’nin Hamas’a olan desteğini çekmesi olduğunu söyledi”
“Erdoğan mesajı almış görünüyor.”