Ankara için tek iyi senaryo Trump’ın zaferi

Ankara için tek iyi senaryo Trump’ın zaferi
ABD’de TL’nin geleceğine ilişkin çarpıcı bir rapor yayımlandı. JP Morgan, ABD başkanlık seçimine ilişkin senaryolarına yer verdiği raporunda, ‘’Biden kazanırsa TL kaybeder’’ diyor. Biden’ın seçilmesi durumunda ABD...

ABD’de TL’nin geleceğine ilişkin çarpıcı bir rapor yayımlandı. JP Morgan, ABD başkanlık seçimine ilişkin senaryolarına yer verdiği raporunda, ‘’Biden kazanırsa TL kaybeder’’ diyor. Biden’ın seçilmesi durumunda ABD ile Türkiye arasında S400 füzeleri, Doğu Akdeniz ve Suriye kaynaklı gerilimlerin artabileceği ve bunun da Türk varlıkları için olumsuz olacağı öngörüsünde.
4 senaryo sıralandı
Raporda 4 farklı senaryo yer aldı. Biden’ın başkan seçildiği ve Biden’ın partisi Demokrat Parti’nin Senato’da çoğunluğu aldığı birinci senaryoda en olumlu etkilenecek para birimleri Çin Yuanı, Meksika Pesosu ve Güney Afrika Randı olurken, en olumsuz etkilenecekler Türk Lirası ve Rus Rublesi olarak sıralandı. Bu senaryoda, Türk ve Rus tahvillerinin de “kaybedenler” olacağı, “kazananların” ise Meksika, El Salvador, Jamaika ve Dominik Cumhuriyeti tahvilleri olacağı belirtildi.
Biden’ın başkan seçileceği ancak Senato’da çoğunluğun Cumhuriyetçiler’de kalacağı ikinci senaryoda kazanan ve kaybeden para birimleri ilk senaryodaki ile aynı kaldı. Bu senaryo da TL en olumsuz etkilenecekler arasında.
Trump seçilirse TL kazançlı çıkar
Jp Morgan’a göre, Trump’ın başkan seçileceği ve Senato’da çoğunluğun Cumhuriyetçiler’de kalacağı üçüncü senaryoda “kazananlar” Türk Lirası ve Rus Rublesi olacak. Kaybedenler ise Çin Yuanı ve Meksika Pesosu.
Sandıktan belirsizlik çıkması ve sonucun mahkeme tarafından belirleneceği dördüncü senaryoda ise kaybedecek para birimleri Güney Afrika Randı ve Meksika Pesosu olacağı, kazanan ise olmayacağı belirtildi.