Ankara Sanayi Odası Başkanı, Sanayi Bakanlığı’na küstü

Ankara Sanayi Odası Başkanı, Sanayi Bakanlığı’na küstü
Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın üzerinde çalıştığı, Organize Sanayi Bölgeleri (OSB) yönetimlerinin müteşebbis heyetle valiliklere devrini öngören kanun tasarısına tepki...

Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın üzerinde çalıştığı, Organize Sanayi Bölgeleri (OSB) yönetimlerinin müteşebbis heyetle valiliklere devrini öngören kanun tasarısına tepki gösterdi. T24.com.tr’den Eray Görgülü’nün haberine göre Özdebir, “Kanun, OSB’leri 25 yıl geriye götürür. Bakanlığa da, OSB’lere de küstüm. Ben ASO Başkanı olarak artık OSB’lerle ilgilenmiyorum” dedi.
Antalya’daki ASO Meslek Komiteleri Ortak Toplantısı’nda soruları yanıtlayan ASO Başkanı Nurettin Özdebir, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın üzerinde çalıştığı OSB Kanunu’nda yapılması planlanan değişikliklere ilişkin konuştu. OSB yönetimlerinin müteşebbis heyetle valiliklere devrini öngören tasarıyla ilgili görüşleri soruların Özdebir, şunları söyledi: “Kanun hazırlığı, OSB’leri 25 yıl geriye götürmektir. Son 7-8 yılda OSB’ler zaten çok ciddi olarak kazanımlarından kaybettiler. Bundan dolayı da ben uzay havacılık hariç, OSB’lerle ilgilenmiyorum. Uzay ve Havacılık OSB, yeni kurulan OSB, bilgim ve tecrübemi aktarmak için orada görevim var. Onun dışında ben ASO Başkanı olarak hiçbir OSB ile ilgilenmiyorum. Çünkü gidişatı beğenmiyorum. Bu konuyla ilgili bakanlığa da, OSB’lere de küstüm. Yalnızca bu kanunla ilgili değil, daha önce de bir sürü haklarını aldılar.”