Ankara ve İstanbul belediye başkanları konuştu, ölüm sayısı arttı

Ankara ve İstanbul belediye başkanları konuştu, ölüm sayısı arttı
Sağlık Bakanlığı’nın dün açıkladığı verilere göre Türkiye’de koronavirüs sebebiyle hayatını kaybedenlerin sayısı 42’ye yükseldi. Bakan Koca da “Ağır hasta sayımız artıyor” diyerek tedbirlere uyma çağrısı...

Sağlık Bakanlığı’nın dün açıkladığı verilere göre Türkiye’de koronavirüs sebebiyle hayatını kaybedenlerin sayısı 42’ye yükseldi. Bakan Koca da “Ağır hasta sayımız artıyor” diyerek tedbirlere uyma çağrısı yaptı.

Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı koronavirüs verilerinin doğruluğuna ilişkin yürüyen tartışmaya önceki gün İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanları da katıldı. Başkanlar ellerindeki rakamlarla Bakanlığın verilerinin örtüşmediğini söyledi. Bu itirazların ve sayılara ilişkin tartışmaların ardından ölüm rakamları gün gün arttı ve dün 42 olarak açıklandı.

Sağlık Bakanı Koca, koronavirüsün (Covid-19) Türkiye’deki güncel durumuna ilişkin Sağlık Bakanlığı’nın verilerini paylaştı.
Bakan Koca, ”Düne göre daha az test talebi oldu. Ancak buna rağmen 1.482 yeni hastamız var. Ağır hasta sayımız artıyor. Bu durum kaybettiğimiz canların sayısını da artırıyor. Mücadeleyi ancak hep birlikte yürütürsek başarabiliriz. Güç tedbirde” mesajını paylaştı.