Ankara yazılı garanti istiyor

Ankara yazılı garanti istiyor
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Filistin ve İsrail’e ziyaretleri öncesinde yaptığı açıklamada, “İsveç ve Finlandiya teröre desteği kesmeli, somut adım için yazılı mutabakat istiyoruz” ifadelerini kullandı.Cumhurbaşkanı...

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Filistin ve İsrail’e ziyaretleri öncesinde yaptığı açıklamada, “İsveç ve Finlandiya teröre desteği kesmeli, somut adım için yazılı mutabakat istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, iki ülkenin üyelik konusunda Türkiye’ye heyet gönderme kararları üzerine, “Zahmet etmesinler” demişti. Ancak buna rağmen iki ülke heyet gönderme kararı aldı.

Çavuşoğlu, kritik ziyaret öncesinde uçakta gazetecilerin gündeme ilişkin soruları üzerine özetle şunları kaydetti:
“Biz bunların üyeliği ile ilgili sorunumuzu Cumhurbaşkanımız seviyesinde açıklayınca benim konuşmamdan sonra birçok müttefik Türkiye’nin endişelerinin da anlaşılması ve karşılanması gerektiğini de Cumhurbaşkanımız Finlandiya Cumhurbaşkanı ve İsveç Başbakanıyla görüştü. Onlar da Türkiye’ye bir heyet göndermeyi teklif ettiler Cumhurbaşkanımıza. Biz her zaman diplomasiden yanayız hassasiyetlerimiz belli.

İsveç’ten bakan yardımcısı düzeyinde heyetler bugün Ankara›ya geliyor. Çarşamba günü görüşmeler yapılacak. Türkiye tarafından masada bakan yardımcısı Sedat Önal ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın olacak. Ayrıca istihbarat ve savunma bakanlığından birer kişi Türk heyetinde olacak. Toplantıda Türk heyet Türkiye’nin taleplerini ilk ağızdan muhataplarına iletecek.”

15 SONRA BİR İLK
Bugün İsrailli mevkidaşı ile de görüşecek olan Çavuşoğlu, “İsrail’i 15 seneden sonra ziyaret edeceğiz. Büyükelçi ataması konusu Ankara’da gündeme gelmişti o zaman Cumhurbaşkanları Dışişleri Bakanları bir araya geldiği zaman bu konuyu kendileri konuşsunlar dediler bu konuyu konuşacağız. Gündemde olacak mı? Bilmiyorum ama değerlendireceğiz, normalleşme süreci başladı” dedi.

ÇAVUŞOĞLU FİLİSTİN’DE
Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Filistin temasları kapsamında Ramallah’a giden Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nu kabul etti.

Çavuşoğlu, Filistinli lideri Türkiye›ye davet etti. Çavuşoğlu, Filistinli mevkidaşı Riyad el-Maliki ile görüştü.