Ankara’da “Arkeopark Açık Hava Müzesi” açılıyor

Son Güncellenme Tarihi: Nisan 21, 2022 / 13:37

Ankara Büyükşehir Belediyesi, başkent tarihine ışık tutan yapılar arasında yer alan Roma Tiyatrosu’nun sol tarafında bulunan alanı Arkeopark olarak düzenliyor. Alan, ‘Açık Hava Müzesi’ olarak turizme kazandırılacak.

Ulus Tarihi Kent Merkezi Kentsel Sit Alanı sınırları içerisinde yer alan alanda Anadolu Medeniyetler Müzesi iş birliğiyle kazı çalışmaları başlatılırken Roma Dönemi’ne ışık tutan önemli bulgulara rastlanıldı.

2 bin yıl öncesine dayanan yerleşik alanların ortaya çıkarıldığı Arkeopark bölgesini Başkent turizmine kazandırmak için geri sayım başlarken Açık Hava Müzesi konseptinde Anadolu tarihine ışık tutacak alanda; açık ve kapalı sergileme alanları, amfi tiyatro, oturma köşeleri, çocuklar için eğitici-öğretici oyun alanları, seyir terası, seyir kafesi, karşılama merkezi ve kazılar esnasında çıkarılan tarihi taşların sergileneceği mekanlar oluşturulacak. Müze anlayışının bir adım öteye taşınacağı projede, Roma Dönemi’ne ait dijital veriler ve interaktif bilgilerin tanıtımı da yapılacak.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top