ANKARA’DA BEKÇİ DEHŞETİ

ANKARA’DA BEKÇİ DEHŞETİ
Ankara, Etimesgut’ta evinin önüne çıkan Serkan Kantık ve ailesi önce iki bekçi ardından da takviye olarak gelen polisler tarafından dövülerek gözaltına alındı. İYİ Parti Ankara İl Başkanı Yetkin Öztürk olayı sosyal medyadan...

Ankara, Etimesgut’ta evinin önüne çıkan Serkan Kantık ve ailesi önce iki bekçi ardından da takviye olarak gelen polisler tarafından dövülerek gözaltına alındı. İYİ Parti Ankara İl Başkanı Yetkin Öztürk olayı sosyal medyadan şöyle duyurdu:
“Sokağa çıkma yasağı olduğu gün, Serkan çöp dökmeye iniyor. İki bekçi gence hesap soruyor. Pijamalı genç “çöp döktüm” diyor. Büyükşehir Belediyesi’nde sayaç okumakla görevli gence vatan haini muamelesi yapılıyor.”
KAMERAYI SÖKTÜLER: “Baba astım hastası, anne ve 12 yaşındaki kardeş yalvarıyor. Bekçi aileye biber gazı sıkıp, oğullarını copla öldüresiye dövüyor. Babanın göğsüne ayaklarıyla basıyorlar. 20 kişilik polis ve bekçi ekibi ters kelepçe ile aileyi karakola götürülüyor. Ters kelepçeyle doktor muayene ediyor. Annenin namaz kılmasına verilmiyor. Sahur vakti su içmek isteyen aileye tuvalet lavaboları gösteriliyor. Binanın kameralarının kayıt cihazları sökülüyor.”
AİLEYE CEZA KESİLDİ: Aileye sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle ceza kesildiğini yazan gazeteci Sevilay Yılman’ın konuştuğu Serkan Kantık özellikle iki muameleden dolayı alt üst olduğunu söyledi: Birincisi 12 yaşındaki kardeşinin sosyal hizmetler görevlisi ifadesinin alınması sonucu o geceden beri yalnız uyuyamıyor olması. İkincisi de “Gizli teröristsiniz. Vatan hainisiniz.” denilmesi. Şırnak’ta askerliğini yaparken mayın patladığı için bir kulağında işitme kaybı olan Kantık; “Biber gazı, coplanmalar, darp edilmeler değil ama bizim gibi vatansever bir aileye edilen o ağır sözleri unutmak ve affetmek hiç mümkün değil” diyor.