Ankara’da büyük ödül “Kurak Günler” ve Karanlık Gece”nin

Ankara’da büyük ödül “Kurak Günler” ve Karanlık Gece”nin
Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı’nın düzenlediği 33'üncü Ankara Film Festivali, CerModern’de düzenlenen kapanış töreniyle sona erdi. Törende En İyi Film ve En İyi Senaryo Ödülleri Emin Alper’in yönettiği "Kurak...

Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı’nın düzenlediği 33'üncü Ankara Film Festivali, CerModern’de düzenlenen kapanış töreniyle sona erdi. Törende En İyi Film ve En İyi Senaryo Ödülleri Emin Alper’in yönettiği "Kurak Günler" filmine verildi. En İyi Yönetmen Ödülü ve Jüri Özel Ödülü’nü ise "Karanlık Gece" filmiyle Özcan Alper aldı. Ödül töreninde konuşan yönetmen Özcan Alper, kaygılı ve zor günlerden geçildiğini belirterek, “Sinema ve sanat politiktir. Güçlü ve iktidarın yanında değil, ezilen ve sesi duyulmayanın yanındayız. Buradayız. Sinema yapmaya devam edeceğiz” dedi.


"Kurak Günler" ile En İyi Film ve En İyi Senaryo ödülüne değer bulunan yönetmen Emin Alper ise, “Oyuncuların performansı filmi iyi yerlere taşıdı. Özellikle Kerem Çatay ve Çiğdem Mater’e teşekkür ediyorum. Biz filmlerimizi konuşmaya devam edeceğiz” açıklamasını yaptı. 11 kısa filmin yarıştığı festivalde, En İyi Ulusal Kısa Film Ödülü'nü Benhür Bolhava’nın yönetmenliğini yaptığı "Koyun" filmi aldı. En İyi Ulusal Belgesel Film Ödülü ise Mahmut Fazıl Coşkun’un "Crossroads" filmine verildi. Festivalde, En İyi Kadın Oyuncu ödülünü Ece Yüksel “Ela ile Hilmi ve Ali” filmindeki rolüyle, En İyi Erkek Oyuncu ödülünü de Selahattin Paşalı “Kurak Günler” filmindeki rolüyle kazandı.