Ankara’da, “Deprem bölgesinde moloz kaldırma durdurulsun” talebi

Son Güncellenme Tarihi: Nisan 17, 2023 / 13:53

Ankara Deprem Dayanışma Platformu, Samandağ’da önlem alınmadan gerçekleştirilen moloz kaldırma işlemlerinin durdurulmasını istedi.

Ankara Deprem Dayanışma Platformu, deprem bölgesinde molozların kaldırılmasına ilişkin İnsan Hakları Derneği (İHD) Ankara Şubesi önünde basın açıklaması yaptı.

Platform adına konışan Fatin Kanat, asbest tehlikesine dikkat çekerek “6 Şubat’ta bir deprem yaşadık. Çürümüş sistem sebebiyle bir felakete uyandık ve bu felaket hala daha sürüyor. Daha ölülerimizi alamadan enkaz kaldırma işlemleri başlatıldı. Daha yaralarımızı saramadan bizi tekrar ve tekrar felaketlerle burun buruna getirmeye devam ediyorlar. Samandağ’da çadır kentlerin ve yerleşim alanlarının hemen yanına dökülen molozlar bu süregelen devlet felaketinin bir yenisi konumundadır. Dökülen molozlardan yayılan asbest yalnızca insanları değil, bölgedeki bütün yaşamı etkileyebilecek kadar tehlikelidir. Bu tehlikeyi dile getiren depremzede bölge halkına ise zor kullanılarak bölgeden uzaklaştırılmaya çalışılıyor” dedi.

 Molozların kaldırılması ve taşınması konusunda önlem alınması gerektiğini söyleyen Akın, moloz dökümü için uygun alan belirlenmesini istedi.

Kanat, “Mimarlık, inşaat mühendisliği, sağlık, şehir ve çevre oda ve kurumlarının ve yerel halkın içinde yer aldığı ve denetimini yaptığı heyetlerin onayı ile moloz kaldırma işlemlerinin yapılması gerekliliğini vurguluyoruz. Samandağ ve bölge halklarının yanındayız. Buradan Yaşam Nöbeti’ni sürdürenlere selam gönderiyoruz. Dayanışma yaşatır” diye konuştu.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top