Ankara’da oturup Kürt sorunu bitmiştir demek doğru değil

Ankara’da oturup Kürt sorunu bitmiştir demek doğru değil
Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu, Van’daki programının üçüncü gününde, kent merkezindeki bir otelde düzenlenen ‘Van’da Demokratik geleceğin inşası Kürt meselesi’ toplantısına katıldı. Bölgedeki sivil toplum...

Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu, Van’daki programının üçüncü gününde, kent merkezindeki bir otelde düzenlenen ‘Van’da Demokratik geleceğin inşası Kürt meselesi’ toplantısına katıldı. Bölgedeki sivil toplum kuruluşu (STK) temsilcileri, akademisyenler, gazeteci-yazarların katıldığı basına açık bölümdeki toplantıda konuşan Davutoğlu, partisinin temel programında insan hak ve özgürlüklerin yer aldığını söyledi.
Bölgedeki birçok il ve ilçeyi gezerek vatandaşların sorun ve taleplerini dinlediğini anlatan Davutoğlu şöyle konuştu:
“Ankara’da Kürt sorunu bitmiştir demek, Ankara’da oturup hayat pahalılığı yoktur, herkes mutlu demek’ diyen birisinin anlayışı ne kadar doğru. Ankara’da oturup bölgeye gelmeden sorunların bittiğini iddia etmek mümkün değil. Bu sorun, geniş halk kitleleri ‘benim sorunum çözüldü’ dediği andan itibaren biter. Dikte edilerek bu sorun çözülemez. Biz, üç boyutlu olarak Kürt meselesine bakıyoruz. Ben son Diyarbakır ziyaretimde söylediğimde Sayın Bahçeli bana çok ağır sözlerle saldırdı. En büyük Kürt şehri İstanbul demem üzerine, Sayın Bahçeli sert sözlerle saldırdı. Evet şu an nüfus bağlamında Kürtlerin en yoğun yaşadığı şehir İstanbul’dur. Diyarbakır’da değil, Erbil’de değil, Van da değil. Türkiye’deki Kürt meselesi Irak’tan farklıdır. Irak’ı yakından biliyorum. Bağdat’da çok az Kürt vardır. Ama Türkiye’nin her yerinde Kürtler vardır.”