Ankara’da yoğun yağış: 1 kişi yaşamını yitirdi, okullar tatil edildi

Ankara’da yoğun yağış: 1 kişi yaşamını yitirdi, okullar tatil edildi
Ankara Valisi Vasip Şahin, bugün gün boyu yoğun yağış beklendiğinden il genelinde tüm ilk ve orta dereceli okullarda eğitim-öğretime ara verildiğini duyurdu. Şahin, bir kişinin de elektrik akımına kapılarak yaşamını yitirdiğini...

Ankara Valisi Vasip Şahin, bugün gün boyu yoğun yağış beklendiğinden il genelinde tüm ilk ve orta dereceli okullarda eğitim-öğretime ara verildiğini duyurdu. Şahin, bir kişinin de elektrik akımına kapılarak yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Ankara Valisi Vasip Şahin yaptığı açıklamada “Son meteorolojik değerlendirmelere göre yarın gün boyu yoğun yağış beklendiğinden öğrencilerimizin herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmamaları için ilimiz genelindeki tüm ilk ve orta dereceli okullarda eğitim-öğretime Pazartesi günü bir gün süreyle ara verilmiştir” ifadelerini kullandı.


ELEKTRİK AKIMINA KAPILARAK YAŞAMINI YİTİRDİ
Ankara’da önceki gün yaşanan sel felaketi sonrası 1 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi de kayboldu. Kayıp kişiyi arama çalışmaları ise çok sayıda ekip tarafından devam ediyor. Ankara Valisi Vahip Şahin, bir kişinin de elektrik akımına kapılarak yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Yaşanan sel felaketlerinden biri ise Altındağ Karapürçek Mahallesi’ndeki Tatlar Deresi’nde yaşandı. Derenin taşması sonucu 1 kişi yaşamını yitirirken, aynı bölgeden 1 vatandaş için ise kayıp ihbarı yapılmıştı. Daha sonra kayıp vatandaşın aracı, selde sürüklenmiş olarak dere yatağında bulundu.

Kayıp vatandaşı arama çalışmaları Tatlar Deresi’nin bulunduğu 15 kilometrekarelik alan içerisinde devam ediyor. Arama çalışmalarına bir tabur JAK, itfaiye ekipleri, AFAD ekipleri ve birçok sivil toplum kuruşu katılıyor.

YAVAŞ’TAN BAŞSAĞLIĞI
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Sel felaketinin etkisini gösterdiği Akyurt ilçemizde hayatını kaybeden hemşehrilerimiz Muhammed Şahin’e ve Mustafa Demirel’e Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve sabır diliyorum. Çok üzgünüz. Hepimizin başı sağ olsun” mesajını paylaştı.

ESENBOĞA HAVALİMANI’NDA HORTUM: UÇAKLAR PİSTE İNEMEDİ
Ankara’da bulunan Esenboğa Havalimanı üzerinde oluşan hortum paniğe neden olurken, bazı uçaklar piste iniş gerçekleştiremedi.

Ankara yaklaşık 1 haftadır olumsuz hava koşulları nedeniyle sağanağa ve sele teslim oldu.

Zaman zaman sağanak nedeniyle bazı bölgelerde oluşan sel suları hayatı olumsuz yönde etkilerken, Ankara’nın bazı bölgelerinde ise hortum meydana geldi.

Öğlen saatlerinde Ankara’nın Polatlı ilçesinde bir hortumun görülmesinin ardından şimdi de Esenboğa Havalimanı üzerinde hortum oluştu. Hortumun oluşması vatandaşlarda paniğe yol açarken, bazı uçakların piste iniş yapamadığı için çevre illerde bulunan havalimanlarına indiği öğrenildi.

AFAD: ANKARA’DAKİ SEL DOLAYISIYLA 774 İHBAR ULAŞTI
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Ankara’daki son yağışlar sonrasında itfaiyeye ve AFAD Ankara İl Müdürlüğüne 774 ihbar ulaştığını duyurdu.

AFAD’ın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Ankara’daki yağışların ardından itfaiyeye ve AFAD Ankara İl Müdürlüğü’ne 774 ihbar ulaştığı belirtilerek, “Ekiplerimiz bölgeye sevk edilerek çalışmalarına başlamıştır” denildi.

Açıklamada, “Türkiye Afet Müdahale Planı kapsamındaki afet grupları, AFAD Koordinasyon Merkezi’nde toplanmıştır. Sel ve su baskınlarından etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz. Gelişmeleri takip ediyoruz” ifadeleri kullanıldı.


ANKARA’DA SAĞANAK SELE NEDEN OLDU
Ankara’nın Akyurt ilçesinde etkili olan kuvvetli sağanak, taşkınlara neden oldu. Ankara’nın kuzey ilçelerinde akşam saatlerinde kuvvetli sağanak ekili oldu.

Sağanak Akyurt ilçesinde olumsuzluklara neden oldu. İlçeden geçen Dolay Çayı’nda taşkın meydana geldi. Çaydan taşan su ilçe merkezinde yolları göle çevirdi. Çayın yakınında bulunan ilçe meydanı göle döndü. Çok sayıda araç, boyu 2 metreyi bulan sel suyuna gömüldü.

Bölgeye AFAD ekipleri sevk edildi. Ekipler, mahsur kalan vatandaşları tahliye çalışmasına devam ediyor.

ABB: TAHLİYE BAŞLADI
Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden (ABB) yapılan açıklamada, şöyle denildi:
“Ankara’da bugün beklenen yağışlar nedeniyle Çubuk 1 Barajı ve Karaköy Rekreasyon Alanlarından vatandaşlar tahliye ediliyor” denildi.

Ankara’da dolu ile şiddetli yağmurun aynı anda oluşturduğu “Mor Poligon” (dolu ve kuvvetli yağmur yağışının aynı anda başlaması) nedeniyle büyük sel felaketi yaşandı. ABB’den yapılan açıklamada, “Ankara’da bugün beklenen yağışlar nedeniyle ise Çubuk 1 Barajı ve Karaköy Rekreasyon Alanlarından vatandaşlar tahliye ediliyor” ifadelerine yer verildi.