ANKARA’YI KARIŞTIRAN SIZINTI İDDİASI

ANKARA’YI KARIŞTIRAN SIZINTI İDDİASI
Gazeteci Tolga Şardan, dünkü "Sarallar soruşturmasının perde arkasında Soylu ile Aktaş arasında yaşananlar" başlıklı yazısında, 'Sarallar' olarak bilinen suç örgütüne yönelik geçtiğimiz aylarda düzenlenen operasyonun perde...

Gazeteci Tolga Şardan, dünkü "Sarallar soruşturmasının perde arkasında Soylu ile Aktaş arasında yaşananlar" başlıklı yazısında, 'Sarallar' olarak bilinen suç örgütüne yönelik geçtiğimiz aylarda düzenlenen operasyonun perde arkasını ve Soylu ile Aktaş arasında yaşananları anlattı.

Yazısında, Trabzonlu olduğu bilinen Sarallar grubunun temasta olduğu öne sürülen siyasetçiler arasında yine Trabzonlu olan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun da bulunduğunu iddiasını aktaran Şardan, "Hatta Bakırköy'de Sarallar Grubu'nun karıştığı bir olayda şüphelilerin serbest bırakılması için Ankara'dan Soylu'nun devreye girdiği, buna karşın dönemin İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan'ın geri adım atmadığı iddiası gündeme geldi" dedi.

Emniyet'in gerçekleştirdiği hemen hemen her önemli operasyonla ilgili kamuoyu bilgilendirmesini bizzat yapan İçişleri Bakanı Soylu'nun Sarallar'a yönelik operasyon konusunda sessiz kaldığını yazan Şardan, hazırlık aşamasından bilgisi verilmesine karşın, gözaltı işlemlerinin ne zaman olacağı konusunda İstanbul'dan ne savcılık ne de emniyet kanadından Ankara'ya bilgi verilmediğini öne sürdü.

İddiaya göre Soylu, İstanbul Emniyet Müdürü Zafer Aktaş'a yönelik olarak Sarallar operasyonuyla ilgili kendisine neden bilgi verilmediğini sordu. Soylu'nun eleştirisi üzerine Aktaş, "Size her söylediğimizde sızıntı oldu" yanıtını verdi. Görüşmenin gerçekleştiği oda bir anda buz kesti. Soylu, Aktaş'ın sözlerine "Sen ne demek istiyorsun?" diye çıkıştı. Ama Aktaş, daha fazla konuşmak yerine susmayı tercih etti. Yaşanan gerginlikle birlikte Soylu görüşmeyi sonlandırıp dışarı çıkarken Aktaş'la ilgili sert sözleri sarf etti.

EMNİYETTEN YALANLAMA

İddia üzerine İstanbul Emniyet Müdürlüğü, “İl Emniyet Müdürlüğümüz çalışmalarında koordinasyona ilişkin hususlar kesinlikle yalan ve iftiradan ibarettir” açıklamasını yaptı.

SİZİ ANCAK SANDIK PAKLAR

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu Twitter hesabından, "Ülkeyi getirdikleri hale bakın. Emniyet Müdürü İçişleri Bakanı'na güvenmeyerek bilgi saklıyor. Tuz koktu tuz, sizi ancak sandık paklar!" paylaşımını yaptı.